Decca Wiper Systems: Nisjebedrift i stor vekst

Nisjebedrift i stor vekstDecca Wiper Systems AS er nær en tredobling av omsetningen på fire år. Med fokus på kvalitet, videreutvikling av produkter og et nytt forretningssystem satser den lille Sotra-...

Publisert Oppdatert

Nisjebedrift i stor vekst

Decca Wiper Systems AS er nær en tredobling av omsetningen på fire år. Med fokus på kvalitet, videreutvikling av produkter og et nytt forretningssystem satser den lille Sotra-bedriften på ytterligere vekst.

Decca Wiper Systems produserer vindusviskere for større båter og offshorevirksomhet. Montør Alsadi Ahmed ser ut til å trives godt i jobben.

Øyvin Hansen

Decca klinger godt i maritime miljøer. Navigasjonssystemet med samme navn ble brukt av de fleste i kystflåten og skipstrafikken i kystfarvann, før GPS kom inn i bildet.

- Vårt selskap har slektskap med Decca Navigasjon og Decca Trading, men Decca Wiper Systems ble etablert som egen bedrift i 2009, forteller daglig leder Johannes Wergeland. Decca Wiper Systems produserer vindusviskere for større båter og offshorevirksomhet. På fire år er omsetningen vokst fra fem til 13 millioner. I dag har de et godt grep om det norske markedet med en markedsandel på 70 til 80 prosent.

Skreddersøm

Suksessfaktoren er brukervennlighet og enkle, solide konstruksjoner med så få bevegelige deler som mulig.

- Alle produkter er skreddersydd og vi setter vår ære i å levere til tiden, sier Wergeland.

Med investeringen av forretningssystemet Microsoft Dynamics NAV med bransjeløsningen Pilaro ProPlanner forteller han at de også er i stand til å bedre leveringspresisjonen og ha full kontroll over driften.

- Vi leverer enkle produkter, men siden det er skreddersøm er det relativt komplekse produksjonsprosesser, med sammenstilling av mange produkter fra ulike leverandører. Før hadde vi mye mindre kontroll og brukte mye tid på tungvinte Excel rapporter. Nå har vi full oversikt med få tastetrykk og for første gang har vi samsvar mellom databasetall og registrert lagerbeholdning, sier Wergeland. - Tidligere kompenserte vi for manglende kontroll ved å buffere et større lager. Nå har vi rasjonalisert innkjøpene betydelig og baserer det meste på Just in Time. Med Microsoft Dynamics NAV opplever vi faktisk ofte at vi har mer kontroll på råvareleveransene enn våre leverandører.

Må ha kontroll

Mange bedrifter med eksplosjonsartet vekst opplever ofte å miste kontroll over driften. Med bevissthet om dette, valgte Decca Wiper Systems, mot slutten av 2011, å se seg om etter et forretningssystem som kunne gi bedre kontroll.

De vurderte tre ulike forretningssystem; ett viste seg for enkelt, ett annet viste seg for komplisert, men Microsoft Dynamics NAV og bransjeløsningen Pilaro ProPlanner hadde en riktig kombinasjon av brukervennlighet og funksjonalitet.

- Pilaro var profesjonelle og oppriktig opptatt av å avdekke våre behov fremfor å råselge. Derfor var det enkelt å velge dem som systemleverandør, forteller Wergeland. At Pilaro også har kontorer i Bergen ses på som en bonus.

Avtalen ble inngått i begynnelsen av 2012, alle installasjoner var ferdig i fjor sommer og etter et halvt års innkjøringsperiode begynner man nå å høste resultater. Wergeland er overbevist om at investeringen vil gi lønnsomhet på sikt og forventer en langt høyere leveringspresisjon i 2013.

- Det er fremdeles områder der vi kan utnytte systemet bedre som vi vil jobbe med framover. Vi har også en vekststrategi. Da er det viktig å ha et system som tar høyde for enda mer kompleks produksjon i fremtiden, sier Wergeland.

Satser på offshore og shipping

Pilaro AS er resultatet av fusjonen mellom selskapene AdCo Partner og ErgoVision. Ambisjonene med det nye selskapet er å bli den største Microsoft Dynamics NAV-partneren i landet.

- Vi mener med vår bransjekunnskap at det er et stort potensiale for denne type løsninger innenfor både produksjons- og prosjektrelaterte virksomheter knyttet til offshore og maritime næringer, sier daglig leder Richard Larsen.

www.logistikk-ledelse.no © 2013