ConnectMyApps:

Enklere integrasjon av programmer for små og mellomstore bedrifter

ConnectMyApps AS er en leverandør av integrasjonsplattformer som sikter seg inn mot det voksende markedet for «gjør det selv» integrasjon av programmer i små og mellomstore bedrifter over hele verden.

Luke Buckley (t.h.) adm. direktør og grunnlegger av ConnectMyApps forteller at de har lagt mye arbeid i å presentere teknologien i et brukervennlig grensesnitt. Her sammen med Nathan Bray, marketingsjef og medgründer.
Luke Buckley (t.h.) adm. direktør og grunnlegger av ConnectMyApps forteller at de har lagt mye arbeid i å presentere teknologien i et brukervennlig grensesnitt. Her sammen med Nathan Bray, marketingsjef og medgründer.
Publisert Oppdatert
ConnectMyApps er en iPaaS (Integration Platform as a Service) for små og mellomstore bedrifter. Det består av ferdige integrasjoner mellom populære forretningsprogrammer som ERP, regnskap, fakturering, CRM, nettbutikker, e-post, prosjekter, timelister, salgssteder, lønn etc.

ConnectMyApps Ltd ble dannet i Irland i 2013. ConnectMyApps AS ble etablert i Norge i 2014. Det norske selskapet eies med 50 prosent av Amesto Solutions Holding AS, og av Luke Buckley og Nathan Bray med 25 prosent hver. Selskapet ble valgt som en av de 24 «hotteste» nyetablerte teknologibedriftene i Norden på by:Larm 2014.

Mange bedrifter kaster bort flere timer hver uke på å manuelt skrive inn oppføringer på nytt eller overføre dem fra ett program til et annet. De opplever også å mangle et hoveddokument på grunn av inkonsekvent informasjon i de forskjellige systemene.

Plattformen er fleksibel og kan tilpasses selv krevende integrasjonsbehov. Samtidig er den i en prisklasse som retter seg inn mot små og mellomstore bedrifter, og den er utviklet for at sluttbrukere med bare grunnleggende IT-kunnskaper skal kunne sette den opp selv. De velger bare programmene de ønsker å koble til, fra en liste, og deretter velger de dataene som skal overføres, fra en liste med ferdige arbeidsflyter. Det kan for eksempel være overføring av salgsordre fra CRM-systemet til regnskapssystemet. Dataene blir kontinuerlig synkronisert i bakgrunnen hvert femte eller tiende minutt.

De tre standardabonnementene er priset fra 199 til 999 kroner per måned, avhengig av antall og typen programmer som er tilkoblet.

Proprietær "hoved-API"

ConnectMyApps er bygget rundt en proprietær "hoved-API" som er plassert mellom programmene den kobler sammen, og kommuniserer med deres API-er. Når det blir opprettet en tilkobling for et program for ConnectMyApps-API-en, kan dette programmet enkelt integreres i alle andre programmer som støttes på plattformen. Tjenesten kjører på Microsoft Azure og Amazon Web Services, og den er primært bygget med .NET-teknologi.

Luke Buckley, adm. direktør og grunnlegger av ConnectMyApps forteller at mange små og mellomstore bedrifter ikke har dedikerte tekniske ressurser på stedet, og at de derfor har lagt mye arbeid i å presentere teknologien i et brukervennlig grensesnitt.

- Selv om den underliggende teknologien er svært avansert, kan brukeren administrere hele oppsettet via enkle rullegardinlister. Det vil alltid være et behov for tilpassede integrasjoner. Samtidig mener vi at mange små og mellomstore bedrifter er for små til å skulle betale for tilpasset utvikling. For disse bedriftene tilbyr vi et prisgunstig og bruksklart alternativ, sier han.

Avansert datasynkronisering

Det finnes flere iPaaS-leverandører for små og mellomstore bedrifter, men i følge Buckley skiller ConnectMyApps seg fra de fleste i måten det håndterer datasynkronisering, i tillegg til at det har støtte for både nettsky og «on-site» løsninger og fleksible tilpasningsmuligheter.

- Til forskjell fra de fleste integrasjonsplattformene for små og mellomstore bedrifter tilbyr ConnectMyApps mer avansert dataintegrasjon og -synkronisering, som både oppretter og synkroniserer nye oppføringer samt synkroniserer endringer i eksisterende oppføringer, sier Buckley. -Med ConnectMyApps er det også mulig å integrere lokalt installerte programmer med nettskyprogrammer via plugin-modulen CloudConnector.

Plattformen hevdes å ha avanserte tilpasningsverktøy som kan brukes til å endre datatilordninger, angi filtre og ta i bruk logiske regler, slik at integrasjonene blir fleksible nok til nær sagt alle behov.

Komplementært verktøy for integrasjonsutviklere

En ny versjon av plattformen, som er spesielt utviklet for integrasjonsutviklere, lanseres snart. Denne versjonen gir brukeren flere tekniske verktøy, blant annet kodekoblinger som sørger for at tilpassede skript kan plasseres i en arbeidsflyt, samt tilgang til hoved-API for ConnectMyApps. Med denne versjonen ønsker selskapet å inngå partnerskap med merverdiforhandlere (VAR-er) for å kunne levere integrasjoner ved hjelp av ConnectMyApps-plattformen.

- Det finnes gode integrasjonsverktøy i markedet for mellomstore og store virksomheter, men sammenlignet med de fleste er vi svært prisgunstige og brukervennlige, hevder Buckley. - Med hoved-API-en vår kan utviklerne bruke motoren til å lage kjerneintegrasjoner raskere, slik at de kan fokusere på lønnsomt utviklingsarbeid i stedet for å måtte lære seg mange forskjellige API-er og dataformater. Dette kan redusere implementeringstiden og -kostnadene, og det kommer både utviklerne og klientene til gode.

En gratis 30-dagers prøveperiode på ConnectMyApps-plattformen er tilgjengelig fra www.connectmyapps.com.

www.logistikk-ledelse.no © 2014