Prognostisering og planlegging:

Icopal tar et ekstra tak i logistikken

Norges ledende leverandør av beskyttelse av bygninger tar i bruk nye løsninger for prognostisering, planlegging og vareforsyning for ytterligere å styrke sin vekst og rykke fra sine konkurrenter.

Icopal Gruppen leverer produkter for flate og skrånende tak og tilbyr et bredt spekter tjenester, blant annet installasjon. Icopals kjernevirksomhet er vannbeskyttelse med spesiell fokus på membraner, men også på relaterte byggevarer. I Norge har Icopal 400 ansatte og en omsetning på 1 milliard kroner. Selskapet er markedsleder med høy fokus på kvalitet både med tanke på produkter og tjenester. Foto: Icopal
Icopal Gruppen leverer produkter for flate og skrånende tak og tilbyr et bredt spekter tjenester, blant annet installasjon. Icopals kjernevirksomhet er vannbeskyttelse med spesiell fokus på membraner, men også på relaterte byggevarer. I Norge har Icopal 400 ansatte og en omsetning på 1 milliard kroner. Selskapet er markedsleder med høy fokus på kvalitet både med tanke på produkter og tjenester. Foto: Icopal
Publisert Oppdatert
Icopal har valgt Inventory Investment sine etterspørselsdrevne løsninger fra Blue Ridge for prognostisering, planlegging, innkjøp og analyse. Icopal så en høy verdi i løsningens evne til å planlegge fremover i tid, styre unna potensielle problemer og dermed bidra til å opprettholde selskapets renommé for høy service.

- Vi ser frem til en helt ny oversikt gjennom hele forsyningskjeden. Vi kan bli mye mer proaktive og dermed minimere overraskelser og hindre uønskede situasjoner før de inntreffer, sier Asgeir Lium, Supply Chain Manager i Icopal. - Med en slik avansert kontroll over fremtidige ordre og lagernivåer kan vi utløse ytterligere effektivitetspotensialer samtidig som vi sikrer en høy service overfor våre kunder. I bransjen for industrielle produkter er dette nivået på fremtidige planlegging, presisjon og analyse ganske enestående, fortsetter Lium.

Strategiske og langsiktige verdier

Ledelsen i Icopal har også lagt vekt på den strategiske og langsiktige verdien de cloud-baserte løsningene kan gi.

- Vi ser at planleggingsmulighetene som Blue Ridge-løsningene fra Inventory Investment gir, vil sette oss i stand til å øke vårt forsprang i bransjen og å ytterligere forbedre vår ytelse som leverandør med knivskarp presisjon knyttet til fremtidige ordre, sier administrerende direktør Trygve Bruno Thøgersen. - Vi får full kontroll på vår kapitalstrøm fordi systemet har kontroll på hver eneste ordre ned på daglig nivå. Implementeringen har vært helt sømløs og vi er veldig fornøyde.

Profesjonelt verktøy til profesjonelle logistikere

Icopal benyttet i flere år et enkelt innkjøpssystem og innså at deres behov for en ny generasjon systemer kunne understøtte den nye generasjonen av høyt utdannede og profesjonelle logistikere.

- Nå innser profesjonelle logistikere kanskje mer enn noen gang hvilken innvirkning de har på selskapets bunnlinje, sier Lium. - Vi ønsker å gi dem løsninger som til fulle gir dem muligheter for å planlegge og styre vareflyten på den absolutt mest lønnsomme måten. Dette innebærer å ta steget opp i førstedivisjonen innen planlegging og optimering av forsyningskjeder.

Blue Ridges nordenpartner Inventory Investment AS har gjennomført implementeringen og supporterer løsningen og ser allerede potensialene på tvers av hele selskapet.

- Jeg har fulgt Icopal i flere år. Basert på kompetansen og talentet i deres team, og ikke minst ledelsens strategi, var jeg overbevist om at de ville være i stand til å dra nytte av denne innovasjonen innen deres forsyningskjede, sier Sverre Rosmo, daglig leder i Inventory Investment AS.

---------

Inventory Investment fokuserer på optimering av innkjøp og vareforsyning og har gjennom et stort antall prosjekter i Norden og i EMEA opparbeidet omfattende erfaring og ekspertise innen vareforsyning og lønnsomme innkjøp. Sammen med Atlanta-baserte Blue Ridge utgjør de et av de største kompetansemiljøene fokusert på innkjøp og vareforsyning globalt og distribuerer Clarity Replenish, den siste generasjon cloud-baserte supply chain optimeringssystemer basert på den mest utbredte metodikken globalt, "The Seven Steps of Buying".

Blue Ridge gir gjennom sine Supply Chain Planning and Analytics-løsninger synlighet og presisjon innen prognostisering, planlegging og vareforsyning for detaljister, distributører og produsenter. Ved å optimalisere tilgjengelighet, lager og logistikkostnader kan selskapets kunder øke sin kontantstrøm med mer enn 50 prosent, dramatisk øke salget samt stabilisere og til og med redusere lageret med så mye som 30 prosent. De cloud-baserte løsningene kan implementeres på ned mot 90 dager og kan enkelt skaleres til de største retailernes logistikk.

www.logistikk-ledelse.no © 2014