Pilaro:

Lanserer bransjeløsning for prosjekt

Lanserer bransjeløsning for prosjektPilaro har hatt stor suksess med bransjeløsningen ProPlanner. Nå lanserer selskapet en ny bransjeløsning for prosjektorienterte bedrifter.

Vi har mange års erfaring med produksjonsbedrifter, og så at vi kunne overføre noe av dette på virksomheter som produserer timer og prosjekter, forteller Richard Larsen, daglig leder i Pilaro AS. Foto: Dag G. Nordsveen
Vi har mange års erfaring med produksjonsbedrifter, og så at vi kunne overføre noe av dette på virksomheter som produserer timer og prosjekter, forteller Richard Larsen, daglig leder i Pilaro AS. Foto: Dag G. Nordsveen
Publisert Oppdatert
Selskapet har hatt stor vekst og er kåret til Gasellebedrift både i 2012 og 2013. En av dets store suksesser har vært satsingen på Microsoft Dynamics NAV og bransjeløsningen Pilaro ProPlanner.

Lang erfaring

- Vi har mange års erfaring med produksjonsbedrifter, og så at vi kunne overføre noe av dette på virksomheter som produserer timer og prosjekter, forteller Richard Larsen, daglig leder i Pilaro AS. - Etter utprøving i flere bedrifter har vi nå utviklet en egen bransjeløsning for prosjektbaserte virksomheter. Løsningen inneholder også en egen metodikk for å implementere systemet i bedriften. Den nye bransjeløsningen som nå lanseres på markedet har fått navnet Pilaro ProJect

Bedre kontroll og lønnsomhet

Pilaro ProJect er et forretningssystem for ulike timebaserte bransjer, men særlig IT-bransjen har fattet interesse for løsningen.

- IT-selskaper i dag blir påvirket av mer krevende kunder, endrede kjøpsmønstre, høyere lønninger og leiebasert lisensiering. Dette går på bekostning av lønnsomheten og arbeidskapitalen. Prosjektstyringen blir derfor viktigere for å bedre utnyttelsen av ressursene, kontrollere fremdriften i prosjektene og sikre at timer blir registrert og fakturert raskere, sier Larsen.

Bedre prosjektstyring

Også denne bransjeløsningen fra Pilaro er basert på Microsoft Dynamics NAV og gir brukeren et komplett forretningssystem. Systemet inneholder funksjonalitet for økonomistyring, fakturering, regnskapsføring, timeregistrering, rapporterings- og analyseløsninger. Pilaro ProJect hevdes å gi mer presise estimater og raskere oversikt over lønnsomme og ulønnsomme prosjekter og kunder. Målet er å gi bedriften bedre lønnsomhet og frigjøre tid. Eller sagt på en annen måte: å gi økonomisjef og daglig leder bedre nattesøvn.

Spesialfunksjoner

ProJect har en rekke spesialfunksjoner i tillegg til Microsoft Dynamics NAVs funksjonalitet. Blant annet:

Vekstbedrifter

- Vi er opptatt av å implementere løsninger som gir besparelser eller økt inntjening for kunden, men ofte er kundene like opptatt av å redusere risiko og sikre fremtidig vekst, sier Richard Larsen.

Selskapet har allerede flere prosjektorienterte bedrifter på kundelisten. Mange av dem er bedrifter som selv tilbyr konsulenttjenester innenfor informasjonsteknologi. I tillegg har de også fått kunder innen offshore. Pilaro har en egen avdeling i Bergen som særlig arbeider mot denne bransjen. I tillegg er selskapet lokalisert i Asker og Tønsberg.

Lanseringen av den nye bransjeløsningen blir en "soft lansering" med fokus på markedsføring ut mot kundene. Et eget seminar om Pilaro ProJect vurderes mot høsten 2014.

www.logistikk-ledelse.no © 2014