Transportnett:

Ny mobilapp suite kommuniserer med alle forretningssystemer

Transportnett AS lanserer markedets første mobilapp suite som er helt uavhengig av ERP-, WMS- og TMS-plattformer. – Vårt nye kinderegg vil sette standard for bruk av mobile løsninger til transportbransjen, mener daglig leder Jan-Ole Hansen.

- For våre kunder er dette en meget kostnadseffektiv løsning som vil være nedbetalt i løpet av én til to uker, sierr Jan-Ole Hansen, daglig leder i Transportnett AS.
- For våre kunder er dette en meget kostnadseffektiv løsning som vil være nedbetalt i løpet av én til to uker, sierr Jan-Ole Hansen, daglig leder i Transportnett AS.
Publisert Oppdatert

Han forklarer at dette lar seg gjøre ved å utnytte ny og moderne app-teknologi i samarbeid med eksisterende systemtenkning rundt mobilitet. Mobilappen kommuniserer med alle forretningssystemer og leveres kundene til en månedspris fra 50 kroner og oppover.


Unngår omveier

- Konkurrerende løsninger snakker direkte fra en mobilklient til en server. Vi har klart å unngå denne omveien ved å tilknytte eksisterende infrastruktur til mobilappen. Via en meldingsutveksler som er koblet til kjente formater er mobilappen oppe og går i løpet av fire timer, opplyser Hansen. Han kan fortelle at oppstartskostnadene for den nye mobile appen er fra 5 000 kroner.

- For våre kunder er dette en meget kostnadseffektiv løsning som vil være nedbetalt i løpet av én til to uker.

Fra rampe til sluttkunde

Transportnetts nye teknologi er uavhengig av fagsystemer. Informasjon sendes og mottas via standard EDI.

- Du kan koble deg opp mot vår løsning med Timpex, Sysped, Unitrans, ERP-, TMS- og WMS-systemer, sier Hansen, som presiserer at mobilappen gjelder fra transportrampen og ut til sluttkunde. - Vi forenkler sporing av varer og meldingsutveksling til og fra ulike transportører.

Hansen hevder at selskapet gjennom mange år har vært en driver i utvikling og lansering av transportadministrative systemer.

- Vår nye app suite er nøye gjennomtenkt og vil effektivisere koblingene og datafangstmulighetene til alle fagsystemer. Innen logistikk er det et økende behov for mobilitet. Noen er avhengig av enkle løsninger til utsendelse av varer uten krav til sporing på kollinivå. Løsningen TN Basic til 50 kroner måneden dekker disse behovene. TN Distribute til 179 kroner måneden innbefatter flåtestyring og sporing ned på kollinivå med en egen sporingsportal. Sist men ikke minst har vi Bulk Cargo med egen kjøreseddel løsning som baserer seg på transaksjoner med ubegrenset bruk av antall apper.

Lave driftskostnader

For mange er det omfattende å implementere og idriftsette håndholdte terminaler med Microsoft Pocket Mobile.

- Slike prosjekter kan fort beløpe seg til flere hundre tusen kroner. Våre servere benyttes som mellomvare mot underliggende systemer. Med en EDI-kobling har vi full kontroll med driftsstrukturen på kommunikasjonssiden, sier Hansen, som legger til at de årlige driftskostnadene med den nye mobilappen er redusert til et minimum.

- Markedet har lenge etterspurt en løsning med høyere funksjonalitet til vesentlig lavere pris, avslutter han.