Intensiv håndtering i Narvik

DB Schenker har gått til anskaffelse av en ny Konecranes 25-1200C til containerhåndtering på Fagerneskaia i Narvik.

I Narvik håndterer DB Schenker mellom 12.000 og 18.000 TEUs i året. I praksis betyr det at den nye trucken går nesten kontinuerlig.
I Narvik håndterer DB Schenker mellom 12.000 og 18.000 TEUs i året. I praksis betyr det at den nye trucken går nesten kontinuerlig. Foto: Brubakken
Sist oppdatert

Trucken er levert av Brubakken AS og salgssjef Thormod Johansen opplyser at DB Schenker har valgt en meget godt utstyrt maskin med blant annet en kraftig drivlinje, vektindikator, automatisk sentralsmøringsanlegg og en førerkabin som er oppbygget 400 mm for at fører skal kunne se over containerne.

– For å spare miljøet har de i tillegg valgt en opsjon som gjør at maskinen stopper etter noen minutter på tomgang. Den er utstyrt med GSM remote control som gjør at servicepersonell fra Konecranes eller Brubakken kan ringe opp maskinen for feilsøking og eventuell fjernjustering, sier Johansen.

Narvik er et viktig knutepunkt for DB Schenker som her håndterer mellom 12.000 og 18.000 TEUs per år. Johansen opplyser at det i praksis vil si at trucken går nesten kontinuerlig. Han forteller at de foreløpige tilbakemeldingene fra brukerne er at maskinen både er kraftig, komfortabel, og ikke minst svært stillegående.

 

Effektiv båthåndtering

Brubakken melder at de også har levert en ny Konecranes 25-1200C til Røyken Båtforening Graffstranda i Slemmestad.

Den er levert med en løftehøyde på 6,5 meter og med gafler på 3 meter samt gaffelforlengere kan foreningen håndtere båter opp til rundt 43 fots lengde og 16 tonn som er maksvekten de selv har satt.

Foreningen har begrenset med plass og for å gjøre båthåndteringen lettere og tryggere har den nye trucken kortere akselavstand enn den gamle 15 tonns SMV-trucken fra 1982 som nå er blitt erstattet. I tillegg er den levert med hev/senk på en gaffel som blant annet gjør det enklere å tryggere å håndtere båter som har et tungt akterparti eller ikke står lagret helt plant.

Røyken Båtforening Graffstranda håndterer årlig mellom 500 og 600 båter. Den nye trucken fikk sin ilddåp den 23. april da båtforeningen startet årets utsetting av båter.
Røyken Båtforening Graffstranda håndterer årlig mellom 500 og 600 båter. Den nye trucken fikk sin ilddåp den 23. april da båtforeningen startet årets utsetting av båter. Foto: Brubakken

Denne saken ble første gang publisert 28/04 2016, og sist oppdatert 06/04 2017