Ny lagerautomat fra Kardex Remstar: Tar inntil 1 000 kilo på hyllen

Tar inntil 1 000 kilo på hyllenKardex Remstar har lansert en ny lagerautomat med hyller som kan ta inntil ett tonn gods.En fabrikkmontert kran bidrar til både enkel og rask håndtering av tungt gods.Ka...

Publisert Oppdatert

Tar inntil 1 000 kilo på hyllen

Kardex Remstar har lansert en ny lagerautomat med hyller som kan ta inntil ett tonn gods.

En fabrikkmontert kran bidrar til både enkel og rask håndtering av tungt gods.

Kardex Remstars Shuttle XP 1000 kompletterer familien som fra før består av XP 250, 500 og 700. I den nye kraftpluggen av en storebror kan man lagre inntil ett tonn per hylle. Dermed kan også virksomheter som håndterer tungt gods få mer ergonomisk godshåndtering og samtidig spare plass og effektivisere prosesser med lagerautomater.

I XP 1000 får man inn riktig tungt gods, voluminøst gods så vel som store mengder smågods, eller til og med hele paller, på en og samme hylle, forklarer Trond Bråten, salgssjef for Kardex Remstar i Norge.

Stabiliteten i systemet sikres ved en nyutviklet hylle som tåler inntil ett tonn. Hyllen leveres i breddene 1 250 mm for inntil 1 000 kilo og 4 050 mm for inntil 800 kilo. Bråten fremholder at lagerautomaten har en rekke anvendelsesmuligheter, som for eksempel bufferlagring i produksjon, forsyne produksjonslinjer, eller lagre produksjonsverktøy/reservedeler.

- Uansett om lagerautomaten står for seg selv eller kombineres med andre maskiner, er du garantert hurtig tilgang til godset, sier han.

Pallelagring og løftekran

Bråten opplyser at håndtering av paller er enkelt i den nye lagerautomaten. Kardex Remstar har spesialutviklet hyller til lagring av både én eller to paller (side om side), og sammen med manuell eller automatisk uttrekksenhet håndteres pallene lett. For enda enklere godshåndtering kan lagerautomaten leveres med integrert løftekran. Dette sikrer også best mulig ergonomi for operatørene.

- Mulighetene for pallehåndtering og integrert løftekran er unike i markedet, hevder Bråten, som mener at de med den nye Shuttle XP 1000 dekker enda flere behov for effektiv godshåndtering.

Moderne teknologi

Lagerautomater sikrer veldig kompakt lagring og mer effektive prosesser i mange forskjellige bransjer og sektorer. Rask tilgang til gods og godt overblikk over lagerbeholdninger er viktige fordeler brukere av lagerautomater vet å sette pris på.

- Med lagerautomater får man plass til vesentlig mer gods på mindre gulvareal sammenlignet med andre måter å lagre gods på. Vi snakker om mer enn 80 prosent bedre plassutnyttelse. «Gods til person»-prinsippet effektiviserer prosessene og gjør alt så mye enklere. Ekstraktoren bringer hyllene til en plukkåpning, hvor operatøren kan jobbe i ergonomisk riktig høyde og uten risiko for belastningsskader. Alle Shuttle XP er dessuten utstyrt med vår nye, moderne controller - Logicontrol - som enkelt kan integreres mot de fleste ERP systemer, avslutter Trond Bråten.

www.logistikk-ledelse.no © 2013