Kalmar flytter produksjonen av gaffeltrucker til Polen

Virksomheten i Småland skal i stedet konsentreres rundt forskning og utvikling.

I løpet av to år vil Kalmar ha flyttet over all produksjon av motvektstrucker fra Lidhult i Småland til Stargard i Polen.
I løpet av to år vil Kalmar ha flyttet over all produksjon av motvektstrucker fra Lidhult i Småland til Stargard i Polen. Foto: Henning Ivarson
Sist oppdatert

 

I 2012 besluttet Kalmar å flytte produksjonen av reach stackers og tomcontainertrucker fra Sverige til Polen. Den gang valgte selskapet å beholde produksjonen av gaffeltrucker i Småland, men nå planlegger Kalmar å flagge ut den også.

Begrunnelsen er i følge en børsmelding fra eieren Cargotec å øke effektiviteten og sikre konkurransekraften på de globale markedene på lang sikt.

 

Fortsatt utvikling i Småland

Samtidig planlegger Kalmar å etablere et forretnings-, innovasjons- og teknikksenter i Ljungby. Det skal fokusere på å styrke selskapets kompetanse innenfor digital forretningsutvikling, forskning og utvikling, prototypeproduksjon og testing av mobilt utstyr. Kalmar planlegger også å lansere et digitalt forretningsutviklingsprogram i samarbeid med Linnéuniversitetet i Sør-Sverige.

 

Gradvis nedleggelse i Lidhult

I følge planene vil dagens gaffeltruckproduksjon i Lidhult gradvis bli overført til Kalmars monteringsvirksomhet i Stargard i Polen som i dag har ca. 320 ansatte. Flyttingen kommer til å ta ca. to år og føre til en gradvis nedleggelse av virksomheten i Lidhult. Ca. 190 av de i alt 350 personene som jobber for Kalmar i Lidhult og Ljungby vil bli berørt av flyttingen og selskapet vil bistå disse med kompetanseutvikling og annen hjelp for å finne nytt arbeid.

Denne saken ble første gang publisert 17/03 2016, og sist oppdatert 06/04 2017