Seilutstyrspesialist vokser i høyden

Fra desember i år krymper Lorentzen & Lorentzen leiearealet, og vokser i stedet i høyden. Nøkkelen er ny, avansert lagerautomat.

Utsnitt av automaten, bilde fra Kardex.
Utsnitt av automaten, bilde fra Kardex.
Sist oppdatert

Ærverdige Lorentzen & Lorentzen AS (opprinnelig fra Grimstad, men flyttet til Oslo i 1898), har levert seilbåtutstyr til seil- og kalesjemakere siden 1876.

Pål Næss er eier og daglig leder på Lorentzen & Lorentzen AS, og bedriften er i dag en ledende leverandør av utstyr for produksjon av kalesjer, seil, puter, vesker og presenninger i Norge.

Bedriften leverer også tau som brukes i regattaer som Swedish Match Tour, America's Cup, BT Global Challenge og i Volvo Ocean Race.

Men som for de fleste grossister er utfordringen fortsatt å håndtere et stort antall varer. I dag består sortimentet av 2000 artikler som lagres i hyller og på paller.

Nå girer de opp effektiviteten, og har bestilt en Shuttle XP heisautomat fra Kardex Remstar. Maskinen rommer 126 kvadratmeter og kommer til å lagre 30 prosent av bedriftens vareutvalg.

- Lagerautomaten kommer til å stå i sentrum av bedriften og gir oss mulighet til å leie mindre areal i vårt nye lokale som vi flytter inn i desember 2017, forklarer Næss.

Da installeres også den nye heisautomaten.