Logistikkstudenter fra Høgskolen i Molde

Lærerik studietur til Rotterdam

I midten av mars var 30 logistikkstudenter fra Høgskolen i Molde på studietur til Rotterdam hvor de besøkte Rotterdam School of Management og fikk et innblikk i virksomheten på Europas største containerhavn.

De 30 logistikkstudentene fra HiMolde besøkte blant annet Rotterdam School of Management, RSM.
De 30 logistikkstudentene fra HiMolde besøkte blant annet Rotterdam School of Management, RSM. Foto: Høgskolen i Molde
Sist oppdatert

Logistikkforum er en frivillig studentorganisasjon ved Høgskolen i Molde, og arbeider primært for logistikkstudenter og arrangerer aktiviteter som bedriftsbesøk, studieturer og lignende. Hvert år har Logistikkforum to store events, hvor den ene er Transport & Logistikk-konferansen på Gardermoen på høsten.

 

RSM og containerhavn

I perioden 13. til 16. mars var 30 logistikkstudenter fra Høgskolen i Molde – Vitenskapelig Høgskole i Logistikk – på studietur til Rotterdam. Her ble det blant annet avlagt et besøk til RSM, Rotterdam School of Management, hvor studentene fikk en innføring i logistikken på havnen i Rotterdam, i tillegg til informasjon om masterstudiet som RSM tilbyr.

Dagen etter var hovedaktiviteten et besøk til havneområdet i Rotterdam, kjent som den største containerhavnen i Europa og den tiende største i verden. Her ble vi bussguidet rundt på et enormt industriområde hvor tusenvis av containere ankommer fra fjern og nær, for deretter å distribueres videre rundt i Europa. I tillegg fikk studentene innblikk i hvor viktig god logistikk er for effektivisering og reduserte kostnader.

 

God hjelp av Arne Jakobsen i NCL

Logistikkforum retter en stort takk til Arne Jakobsen – tidligere student på Høgskolen i Molde og nå eier og CEO i NCL. Arkivfoto
Logistikkforum retter en stort takk til Arne Jakobsen – tidligere student på Høgskolen i Molde og nå eier og CEO i NCL. Arkivfoto Foto: Nils Erik Langva

Opplegget var arrangert av Logistikkforum med særdeles god hjelp fra Arne Jakobsen – tidligere student på Høgskolen i Molde og eier og CEO i NorthSea Container Line (NCL).

Jakobsen sitter nå i Høgskolestyret og turen hadde ikke blitt en like stor suksess uten hans hjelp og velvilje.

Logistikkforum og studentene ved Høgskolen i Molde, takker alle involverte for en lærerik, spennende, faglig og sosial tur.

Hvor går turen til neste år, mon tro?

Containerhavnen i Rotterdam er den største i Europa. Arkivfoto
Containerhavnen i Rotterdam er den største i Europa. Arkivfoto Foto: Europe Container Terminals, ECT

Denne saken ble første gang publisert 05/04 2016, og sist oppdatert 06/04 2017