LIS vant stor kontrakt

Lager & Industrisystemer og SSI Schäfer er blitt valgt som leverandør av lager- og automasjonssystemer på det nye forsyningssenteret til Helse Sør-Øst. Leveransen vil inkludere landets første Cuby shuttlesystem.

Cuby består av et rack med en lengde opptil 100 meter og med en høyde på 6 til 15 meter som gir plass til 8 til 36 lagringsnivåer. Hvert av disse betjenes av hver sin shuttle som flytter lastbæreren til én eller to heiser som frakter varene direkte ned til plukkstasjon eller videre på bånd.
Cuby består av et rack med en lengde opptil 100 meter og med en høyde på 6 til 15 meter som gir plass til 8 til 36 lagringsnivåer. Hvert av disse betjenes av hver sin shuttle som flytter lastbæreren til én eller to heiser som frakter varene direkte ned til plukkstasjon eller videre på bånd. Foto: SSI Schäfer
Sist oppdatert
Cuby var en av nyhetene som SSI Schäfer presenterte på CeMAT i fjor. Allerede den gang uttalte seniorkonsulent Hartmut Dammeyer i LIS til Logistikk & Ledelse at han var skråsikker på at selskapet både ville vinne leveransene til OneMed og at Cuby ville inngå i løsningen.
Cuby var en av nyhetene som SSI Schäfer presenterte på CeMAT i fjor. Allerede den gang uttalte seniorkonsulent Hartmut Dammeyer i LIS til Logistikk & Ledelse at han var skråsikker på at selskapet både ville vinne leveransene til OneMed og at Cuby ville inngå i løsningen. Foto: Henning Ivarson

Forsyningssenteret skal forestå innkjøp, lagring og distribusjon av medisinsk og ikke-medisinsk forbruksmateriell til alle 17 sykehus som tilhører Helse Sør-Øst.

Dette omfatter omtrent 55 prosent av det norske helsevesenet. Forsyningssenteret er foreløpig beregnet til 8.000 kvadratmeter med mulighet for utvidelse til 12.000 kvadratmeter.

Helse Sør-Øst har inngått en 10-årsavtale med OneMed om oppføring og drift av forsyningssenteret som nå er under bygging på Berger, nordøst for Oslo. OneMed-konsernet er en ledende distributør av medisinsk og ikke-medisinsk forbruksmateriell i Europa, og har virksomheter i 12 europeiske land med hovedkontor i Sverige. Konsernet omsetter årlig for over fire milliarder kroner.

 

Første Cuby shuttlesystem i Norge

Forsyningssenteret skal være i full drift fra 1. januar 2018 og i første del av prosjektet skal Lager & Industrisystemer (LIS) levere lagerløsninger som lagerautomater, konvensjonelle pallreoler, kartonggjennomløp og småvarereoler.

Senere på året vil forsyningssenteret også ta i bruk landets første Cuby. Dette er et shuttlesystem som er utviklet av SSI Schäfer og er et effektivt lagringssystem som håndterer både store og små volum i samme system. Cuby er et integrert system som består av en rekke komponenter som er tilpasset hverandre: en shuttle per lagernivå; en shuttle-heis; og på baksiden en serviceplattform og styreenhet. I fronten er det plassert plukkstasjoner samt transportsystem til sammenstilling av ordre. Løsningen vil bli levert av SSI Schäfer og skal kontrolleres av selskapets lagerstyringssoftware WAMAS.

OneMed har også valgt å installere Cuby på sitt eksisterende lager i Sverige. Det kommer i drift i løpet av inneværende år og vil således fungere som en viktig pilot for den norske installasjonen.

OneMed vurderte flere leverandører på grunnlag av pris, kvalitet og samarbeid. Daglig leder i OneMed, Knut Pettersson (t.v.), forteller at valget falt på LIS på grunn av totalpakken de leverer. Hartmut Dammeyer, seniorkonsulent og gründer av Lager & Industrisystemer, takker for tilliten.
OneMed vurderte flere leverandører på grunnlag av pris, kvalitet og samarbeid. Daglig leder i OneMed, Knut Pettersson (t.v.), forteller at valget falt på LIS på grunn av totalpakken de leverer. Hartmut Dammeyer, seniorkonsulent og gründer av Lager & Industrisystemer, takker for tilliten. Foto: LIS

Denne saken ble første gang publisert 14/02 2017, og sist oppdatert 06/04 2017