23948sdkhjf

LIS vant stor kontrakt

Lager & Industrisystemer og SSI Schäfer er blitt valgt som leverandør av lager- og automasjonssystemer på det nye forsyningssenteret til Helse Sør-Øst. Leveransen vil inkludere landets første Cuby shuttlesystem.

Forsyningssenteret skal forestå innkjøp, lagring og distribusjon av medisinsk og ikke-medisinsk forbruksmateriell til alle 17 sykehus som tilhører Helse Sør-Øst.

Dette omfatter omtrent 55 prosent av det norske helsevesenet. Forsyningssenteret er foreløpig beregnet til 8.000 kvadratmeter med mulighet for utvidelse til 12.000 kvadratmeter.

Helse Sør-Øst har inngått en 10-årsavtale med OneMed om oppføring og drift av forsyningssenteret som nå er under bygging på Berger, nordøst for Oslo. OneMed-konsernet er en ledende distributør av medisinsk og ikke-medisinsk forbruksmateriell i Europa, og har virksomheter i 12 europeiske land med hovedkontor i Sverige. Konsernet omsetter årlig for over fire milliarder kroner.

Første Cuby shuttlesystem i Norge

Forsyningssenteret skal være i full drift fra 1. januar 2018 og i første del av prosjektet skal Lager & Industrisystemer (LIS) levere lagerløsninger som lagerautomater, konvensjonelle pallreoler, kartonggjennomløp og småvarereoler.

Senere på året vil forsyningssenteret også ta i bruk landets første Cuby. Dette er et shuttlesystem som er utviklet av SSI Schäfer og er et effektivt lagringssystem som håndterer både store og små volum i samme system. Cuby er et integrert system som består av en rekke komponenter som er tilpasset hverandre: en shuttle per lagernivå; en shuttle-heis; og på baksiden en serviceplattform og styreenhet. I fronten er det plassert plukkstasjoner samt transportsystem til sammenstilling av ordre. Løsningen vil bli levert av SSI Schäfer og skal kontrolleres av selskapets lagerstyringssoftware WAMAS.

OneMed har også valgt å installere Cuby på sitt eksisterende lager i Sverige. Det kommer i drift i løpet av inneværende år og vil således fungere som en viktig pilot for den norske installasjonen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062