Lycro og Nopla i kraftig vekst

Etter at slutten av fjoråret var preget av igangkjøring av ny fabrikk og innfasing av mange nye kunder, ruller nå hjulene for fullt i både Lycro og i datterselskapet Nopla. Den samlede omsetningen forventes å passere 100 millioner.

Lycro kan vise til en vekst i plastomsetningen på ca. 50 prosent og forventer at omsetningen i år vil passere 80 millioner kroner.
Lycro kan vise til en vekst i plastomsetningen på ca. 50 prosent og forventer at omsetningen i år vil passere 80 millioner kroner. Foto: Nopla
Sist oppdatert

Den nye fabrikken til Lycro i Leksvik i Nord-Trøndelag har gått for fullt i hele første halvår og selskapet har en god ordrereserve.

Selskapet rår over 27 sprøytestøpsmaskiner med lukketrykk fra 45 til 1.500 tonn og hevder å ha en av Nordens største, bredeste og nyeste maskinparker.

Veksten i plastomsetningen i år ligger på ca. 50 prosent og Lycro forventer at omsetningen i 2016 vil passere 80 millioner kroner.

 

Nopla med større lager

I 2014 fusjonerte Nopla AS med Lycro AS. Samme år flyttet Nopla inn i et nytt lager på Løten, som imidlertid raskt ble for lite. I sommer overtok selskapet en større del av et nedlagt dagligvarelager på Løten i Hedmark hvor de disponerer over 3.000 kvm.

Nopla har også ansatt Johnny Tråsdahl som lager- og logistikksjef og Åse Auran på kundeservice. Begge har lang erfaring fra tilsvarende stillinger i Norplasta og utgjør dermed en betydelig styrking for Nopla som for øvrig fyller fem år ved nyttår.

I sommer overtok Nopla en større del av et nedlagt dagligvarelager på Løten i Hedmark hvor de disponerer over 3.000 kvm. Selskapet overtar nå rørdelsomsetningen som Lycro har hatt til VVS-grossister i Norden.
I sommer overtok Nopla en større del av et nedlagt dagligvarelager på Løten i Hedmark hvor de disponerer over 3.000 kvm. Selskapet overtar nå rørdelsomsetningen som Lycro har hatt til VVS-grossister i Norden. Foto: Nopla

 

 

Fabrikken til Lycro i Leksvik i Nord-Trøndelag har gått for fullt i hele første halvår og selskapet har en god ordrereserve.
Fabrikken til Lycro i Leksvik i Nord-Trøndelag har gått for fullt i hele første halvår og selskapet har en god ordrereserve. Foto: Lycro

Overtar rørdelsomsetning fra Lycro

Nopla overtar nå rørdelsomsetningen som Lycro har hatt til VVS-grossister i Norden. Samtidig flytter Lycro sin monteringsvirksomhet på Jotiflex rørdeler til Nopla. Videre vil det bli montert alle typer hjultraller der.

– Gjennom felles lokalisering av lager- og monteringsvirksomhet vil vi få en bedre transportutnyttelse fra Leksvik til Løten. Våre ressurser vil totalt sett få en bedre utnyttelsesgrad, forteller markedsdirektør Ulf Rinnan i Nopla. – Videre vil det bli større muligheter for import og lagring av utenlandske utfyllende produkter til vårt produktspekter. Vi ser det også som en stor fordel å lokalisere våre servicefunksjoner nærmere vårt hovedmarked for å kunne sikre høy leveringsevne og servicegrad overfor kundene våre, fortsetter Rinnan.

Lageret til Nopla på Løten vil få et helintegrert lagerstyringssystem med produksjonsvirksomheten i Leksvik.

I likhet med Lycro er også Nopla i kraftig vekst og forventer at omsetningen i år vil ende på rundt 25 millioner kroner. Det vil i så fall være en økning ca. 60 prosent fra foregående år. Samlet vil de to bedriftene omsette for over 100 millioner kroner i år.

– Vi regner med en betydelig økning i antall sysselsatte og til neste år forventer vi å omsette for mellom 35 og 40 millioner fra lageret på Løten. Visjonen er å skape Nordens største handelshus for sprøytestøpte plastdetaljer, hevder Ulf Rinnan avslutningsvis.

 

Nopla ble etablert av Roar Stalsberg Lund (t.v.) i 2012. Kort etter ble Ulf Rinnan ansatt som markedsdirektør og kom inn på eiersiden. I dag er Nopla en del av Lycro og begge selskapene kan vise til kraftig vekst.
Nopla ble etablert av Roar Stalsberg Lund (t.v.) i 2012. Kort etter ble Ulf Rinnan ansatt som markedsdirektør og kom inn på eiersiden. I dag er Nopla en del av Lycro og begge selskapene kan vise til kraftig vekst. Foto: Nopla

Denne saken ble første gang publisert 29/08 2016, og sist oppdatert 06/04 2017