23948sdkhjf

Maritech kjøper Timpex

Maritech og Timpex slår sammen kompetansemiljøene og blir en av de største softwareaktørene i Midt-Norge.

Timpex skal fusjoneres inn i Maritech og konsernet vil etter oppkjøpet ha over 100 ansatte og samlet omsetning vil være over 130 millioner kroner.

De to programvareleverandørene har det siste året samarbeidet om å digitalisere samhandlingen mellom eksportør, transportør, fortollingsagent og utvikling av en portal som gir sjømataktører full kontroll på logistikken. Nå blir de ett selskap og samlet vil de representere et stort og betydelig IT-miljø. Selskapet vil ha over 45 softwareutviklere i Molde, Åndalsnes, Trondheim, Averøy, Halifax inkludert et innleid team i Makedonia.

Vil løse logistikkutfordringer

– Vi leverer programvareløsninger skreddersydd for sjømat, som favner om hele verdikjeden, fra sjø til bord. Vår strategi er å tilby løsninger og støtte operasjonelle prosesser gjennom hele verdikjeden. Logistikk er en stor utfordring for sjømatnæringen. Logistikk og transport er den største kostnaden utenom selve varen. Gjennom dette oppkjøpet får vi større kompetanse og kan bidra til å løse disse utfordringene for våre kunder, sier CEO i Maritech, Janne T. Morstøl.

En attraktiv arbeidsgiver

Timpex leverer softwareløsninger til bedrifter som opererer innen logistikk, transport og fortolling og har noen av de mest komplekse logistikkselskapene i Norge på kundeliste. Selskapet har satt et betydelig fotavtrykk innen transport- og logistikkbransjen i Norge. Timpex skal fortsette å jobbe opp mot kundene de har i dag. Samtidig ser de nå fram til å være med å videreutvikle transport- og logistikkløsninger for sjømatbransjen.

– For Timpex betyr dette at vi får et større utviklingsmiljø som gir mulighet for å raskere ta i bruk ny teknologi som for eksempel dataanalyse og maskinlæring. Vi får tilgang til nye kunder og et internasjonalt marked. Sammenslåingen med Maritech er meget attraktivt for å videreutvikle de to selskapenes markedsposisjoner innen både sjømat og logistikk. Et felles selskap vil ha ressurser og ledelse til å satse på utviklingen av nye løsninger og vil fremstå som en svært attraktiv arbeidsgiver for fremtidige ansatte. Vi gleder oss til å bli en del av Maritechs innovative og fremoverlente team, sier daglig leder i Timpex AS, Frank Amundsen.

Abonner på din egen utgave av Logistikk & Ledelse

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142