Mer mat på toget

– Når vi stadig får mer trafikk av fisk, frukt og grønt, vet vi at vår kvalitet er god, sier adm. direktør Arne Fosen i CargoNet.

I påsken kjørte CargoNet et heltog med frukt og grønnsaker for Bama vestover og sjømat for Lerøy østover. I pinsen gjøres det samme.
I påsken kjørte CargoNet et heltog med frukt og grønnsaker for Bama vestover og sjømat for Lerøy østover. I pinsen gjøres det samme. Foto: CargoNet
Sist oppdatert
– CargoNet er svært tilfreds med at store kunder som Bama og Lerøy velger toget i enda større grad, sier adm. direktør Arne Fosen.
– CargoNet er svært tilfreds med at store kunder som Bama og Lerøy velger toget i enda større grad, sier adm. direktør Arne Fosen. Foto: Henning Ivarson

Bama Logistikk fylte et helt tog med 22 semitrailerplasser fra Oslo til Bergen i påsken, og vil i pinsen kjøre enda et helt tog på samme strekning. Østover fylles toget med sjømat fra Lerøy.

Bama Logistikk har i løpet av de siste årene satset på en virkelig grønn profil, og har lagt store mengder ferskvarer, frukt og grønt over fra vei til tog. I perioder er volumet såpass stort at hele tog må til for å få frem alt godset.

– Vår målsetting er å legge 60 prosent av fremføringen av våre transporter over til tog. Da er det en forutsetning å ha gode alternativer også i høytider, sier Runar Bakken, daglig leder i Bama Logistikk. Han er veldig fornøyd med tilbudet til CargoNet, som gjør at han kan frakte enda mer på tog også i hverdagen.

 

Mest mulig sjømat med toget

Lerøy sender årlig mer enn 1.200 trailere med sjømat fra Bergensområdet til Oslo for videre distribusjon. Selskapet har hatt som mål sammen med transportøren SR Group å legge til rette slik at mest mulig av varene som fraktes for Lerøy mellom Bergen og Oslo kan kjøres med tog. I fjor sendte Lerøy nær 600 fulle hengere med sjømat på toget og som tilsvarte ca. 50 prosent av antall trailere Lerøy hadde på strekningen. Også Lerøy er også veldig godt fornøyd med tilbudet til CargoNet, og fortsetter arbeidet med å tilstrebe mest mulig sjømat sendt med toget.

Denne saken ble første gang publisert 26/04 2016, og sist oppdatert 06/04 2017