Mer Schmitz Cargobull til Rema

Nå har Rema Distribusjon totalt 128 traller fra Schmitz Cargobull.

Det er ikke mer enn to og et halvt år siden Rema distribusjon leide den første traileren - nå har de 128 eksemplarer i bruk.
Det er ikke mer enn to og et halvt år siden Rema distribusjon leide den første traileren - nå har de 128 eksemplarer i bruk. Foto: Pressehuset
Sist oppdatert

Daglig leder Per Karlsen i Schmitz Cargobull Norge AS på Gardermoen overleverte nylig 20 nye trailere til Rune Herje fra Rema Distribusjon Norge AS.

-De trailerne vi leier her, går stort sett i Norge, men mange går på tog gjennom Sverige og opp til Narvik. Med de 20 nye trailerne vi nå får, har vi til sammen 128 trailere i daglig transport for å få varene fram, slår Rune Herje i Rema Distribusjon fast i en pressemelding.

Rema Distribusjon Norge AS har administrasjonen sin på Langhus utenfor Oslo, og Rune Herje har ansvaret for det som kalles «inn-transporten» fra leverandørene til Rema Distribusjon sine 6 distribunaler rundt om i landet. REMA Distribusjon har også ansvaret for distribusjon til REMA 1000 sine butikker, samt til Bunnprisbutikkene.

Det er ikke mer enn to og et halvt år siden vi leide den første traileren, så vi får vel si at det har gått ganske så fort oppover. Av dem vi leier nå er det 37 som ikke er termotrailere, da en stor andel av volumet de kjører er tørrvarer, alt fra potetgull til såpe. Dessuten har selskapet 6 togtrailere med lift.

-Hva bruker dere dem til?

-Det er ofte slik at vi laster dem opp i Oslo-regionen, og så går de på tog til Narvik. Så distribuerer vi med dem til butikk i regionen, og henter varer hos vår fiskematleverandør Max Mat i Bodø. Dermed er det klart for en ny togtur, men denne gangen sydover, forklarer Herje.

-Toget er jo ikke alltid i rute?

-Nåja, det kan jo skje ting på veien også. Men vi har tatt høyde for det, og forsøker å legge opp transporten slik at det ikke skal være alt for mye tidspress på leveringen av varer inn til distribunalene. Dermed kan vi tåle noen mindre forsinkelser uten at det vil slå ut alt for sterkt for oss. Vi sender daglig ca. 30 trailere med tog ut fra Østlandet og like mange tilbake og opplever ikke forsinkelser på togene som noe stort problem, avslutter Herje.

Denne saken ble første gang publisert 16/11 2015, og sist oppdatert 06/04 2017