Made for Movement

Mer tid til det som betyr noe

Ny teknologi gir store endringer i hvordan vi jobber. Det er økt produktivitet som vil drive verdien av den digitale økonomien, ifølge en rapport fra EU-kommisjonen. Made for Movement produserer og selger hjelpemidler til bevegelseshemmede og for dem kan hver sparte time utgjøre en stor forskjell for brukerne.

Made for Movement i Skien produserer og selger hjelpemidler til bevegelseshemmede. Selskapet har fått bedre oversikt og kan dele dokumenter og informasjon mellom kontorene på en rask og smidig måte.
Made for Movement i Skien produserer og selger hjelpemidler til bevegelseshemmede. Selskapet har fått bedre oversikt og kan dele dokumenter og informasjon mellom kontorene på en rask og smidig måte. Foto: Terje Borud / Microsoft
Sist oppdatert
Made for Movement har fått mer tid til å jobbe med det som betyr noe; brukerne. Med god hjelp fra Pilaro har de forenklet sine prosesser, noe som har ført til høy tilfredshet både blant ansatte og brukere, og at de kan ta raskere beslutninger.
Made for Movement har fått mer tid til å jobbe med det som betyr noe; brukerne. Med god hjelp fra Pilaro har de forenklet sine prosesser, noe som har ført til høy tilfredshet både blant ansatte og brukere, og at de kan ta raskere beslutninger. Foto: Terje Borud / Microsoft
– Vi så at Made for Movement kunne ha nytte av å samle alle de ansatte i en løsning der deling og samhandling er gjort enkelt, forteller Guri Midttun, markedsansvarlig hos Microsoft-partneren Pilaro.
– Vi så at Made for Movement kunne ha nytte av å samle alle de ansatte i en løsning der deling og samhandling er gjort enkelt, forteller Guri Midttun, markedsansvarlig hos Microsoft-partneren Pilaro. Foto: Privat

Nordmenn er blant de arbeidstakerne i Europa som jobber mest borte fra den fysiske arbeidsplassen, viser en ny undersøkelse gjort av Ipsos Mori for Microsoft. Undersøkelsen viser at det å kunne jobbe uansett hvor man befinner seg, uten begrensninger i tilgang til jobbens informasjon og systemer, er svært viktig for at vi skal bli mer produktive.

 

Samhandling

Internett gir oss mulighet til å være på jobb og samhandle med kolleger uansett hvor vi befinner oss. Made for Movement i Skien produserer og selger hjelpemidler til bevegelseshemmede. Selskapet har fått bedre oversikt og kan dele dokumenter og informasjon mellom kontorene på en rask og smidig måte.

– Vi er en stor bedrift med flere tusen brukere i over 20 land. Vi har mange fagfelt som skal spille sammen for å kunne utvikle de beste løsningene, og er derfor avhengige av å kunne samarbeide på tvers av store avstander, sier Birger Tufte Johansen, daglig leder i Made for Movement AS.

I Ipsos Mori-undersøkelsen oppgir halvparten av de spurte at teknologi spiller en viktig rolle for dem når det kommer til samarbeid og kommunikasjon med kolleger i arbeidshverdagen. Halvparten av nordmennene sier at teknologi har hatt en positiv effekt på deres motivasjon på jobb.

– Videre har vi fått en egen intern sosial kanal, som gir oss muligheten til å inkludere hele verdikjeden, fra utviklere til selgere, i ett fellesskap der vi kan dele faglige utfordringer, spørsmål og gode historier fra hverdagen. Dette har knyttet de ansatte sammen på en ny måte, og terskelen for å dele hverdagen er lav, forteller Johansen.

 

Økt konkurranseevne

Med fremveksten av ny teknologi får små bedrifter mulighet til å konkurrere mot de større selskapene på en mer effektiv måte enn tidligere.

– Vårt mål er å forstå, forenkle og utvikle kundenes prosesser. Vi så at Made for Movement kunne ha nytte av å samle alle de ansatte i en løsning der deling og samhandling er gjort enkelt, forteller Guri Midttun, markedsansvarlig hos Microsoft-partneren Pilaro.

Selskapet er en av Norges største leverandører av Microsoft Dynamics NAV, og dekker hele kundens verdikjede. De har nå spesialisert seg på å implementere Office365 med Microsoft Dynamics NAV for å få en fullstendig integrert forretningsløsning for valgte bransjer.

– Med Pilaro sin implementeringsmetodikk kan man flytte eksisterende data raskt og få snarlig oppstart av ny løsning med kjent programvare. Resultatet blir effektive medarbeidere som jobber rasjonelt med uendelige muligheter for god samhandling, sier Midttun.

 

Mer tid

I Skien har Made for Movement fått mer tid til å jobbe med det som betyr noe; brukerne. Med god hjelp fra Pilaro har de forenklet sine prosesser, noe som har ført til høy tilfredshet både blant ansatte og brukere, og at de kan ta raskere beslutninger. Mobile verktøy hjelper de ansatte med å gjøre jobben på farten. Dette er en viktig faktor for hvor produktiv man er i arbeidshverdagen; nærmere halvparten av de spurte i Ipsos Mori-undersøkelsen oppgir muligheten til å jobbe uansett hvor de er, som viktig for dem.

– Med de løsningene vi har nå vil jeg alltid kunne rekke møter selv om en avtale strekker ut, eller hvis noe uforutsett skulle skje. Da kan jeg bare koble meg opp, og møtet kan gå som planlagt, sier Thomas Kristensen, hjelpemiddelkonsulent i Made for Movement.

På denne måten får de ansatte mer rom til å være sammen med brukerne som trenger kunnskapen og oppfølgingen de får fra Made for Movement.

– Vi er en stor bedrift med flere tusen brukere i over 20 land. Vi har mange fagfelt som skal spille sammen for å kunne utvikle de beste løsningene, og er derfor avhengige av å kunne samarbeide på tvers av store avstander, sier Birger Tufte Johansen, daglig leder i Made for Movement AS.
– Vi er en stor bedrift med flere tusen brukere i over 20 land. Vi har mange fagfelt som skal spille sammen for å kunne utvikle de beste løsningene, og er derfor avhengige av å kunne samarbeide på tvers av store avstander, sier Birger Tufte Johansen, daglig leder i Made for Movement AS. Foto: Terje Borud / Microsoft

Denne saken ble første gang publisert 03/10 2016, og sist oppdatert 06/04 2017