Nye Toyota Proace:

Mer utstyr og fem stjerner

To utstyrsgrader, tre karosserilengder og to akselavstander

For Toyotas del vil den nye bilen bety flere varianter enn utgående Proace. Den blir tilgjengelig i to utstyrsgrader og i tre karosserilengder.
For Toyotas del vil den nye bilen bety flere varianter enn utgående Proace. Den blir tilgjengelig i to utstyrsgrader og i tre karosserilengder. Foto: Toyota
Sist oppdatert

Toyota Proace varebil har sin verdenspremiere på varebilutstillingen i Birmingham (26.–28. april) sammen med sine to stesøstre Citroën Jumpy og Peugeot Expert.

Den skal tilbys i samme utvalg som de to franske, bortsett fra at den ikke kan bestilles med 4x4 fra Dangel.

God score i Euro NCAP

I Toyotas pressemelding gjøres det også et poeng av at personbilutgaven nylig har fått 5 stjerner i kollisjonstest-programmet til Euro NCAP. Sikkerhetsteknologiene Toyota Safety Sense er også tilgjengelig. Som på andre Toyota-modeller har den fabrikksgaranti på 5 år/160.000 km. 

Økt bakkeklaring

Det man kan bestille er økt bakkeklaring på 25 millimeter ekstra, det hører sammen med Toyota Traction Select. Sistnevnte er det samme som PSAs Grip Control med tre modus (snø, gjørme og sand) i tillegg til standard ESP. Dette kan ikke kombineres med Compact-modellen.

Diesel-utvalg

PSA og Toyota har valgt å kun sette opp bilene med dieselmotorer, det er foreløpig ingen kjente planer for alternative drivstoff.

1,6-liter

70 kW/95-hesters varianten av 1.6 literen med 5-trinns manuell gearkasse og 210 Nm dreiemoment generer et CO2-utslipp på 144 g/km-148 g/km og har et oppgitt drivstofforbruk på 0.55 - 0.56 l/mil.

En mer kraftfull utgave av 1,6-literen med et dreiemoment på 300 Nm har 85 kW/115 hk og kommer med en 6-trinns manuell gearkasse. Den har Stop & Start system og får et CO2-utslipp på 133-137 g/km og et drivstofforbruk på 0.51 - 0.52 l/mil.

2,0-lilter

For større nyttelast anbefaler Toyota en 2.0 liters turbodiesel med høyere dreiemoment på 340 og 370 Nm. Motorene har henholdsvis 90 kW/122 DIN hk eller 110 kW/150 hk matet til en manuell 6-trinns gearkasse. Utstyrt med Stop & Start, genererer den et CO2–utslipp på 139-143 g/km og et drivsstoffbruk på 0.53 til 0.55 l/mil.

Designspråket på Toyota-fronten kalles “Under Priority” og det er lett å kjenne igjen Toyotas formspråk.
Designspråket på Toyota-fronten kalles “Under Priority” og det er lett å kjenne igjen Toyotas formspråk. Foto: Toyota
Interiøret har fått et klart løft fra utgående Proace, enda viktigere er at det nå blir langt mer utstyr å velge mellom.
Interiøret har fått et klart løft fra utgående Proace, enda viktigere er at det nå blir langt mer utstyr å velge mellom. Foto: Toyota
Syvtommers skjerm utgjør midtpunktet på dashbordet.
Syvtommers skjerm utgjør midtpunktet på dashbordet. Foto: Toyota

Utstyrsgrader og tilbehør

Toyota Proace blir tilgjengelig i tre ulike utstyrsgrader; Basic og Comfort for varebil, samt en Proace Verso personbil som lanseres mot slutten av 2016.

Basic utstyrsgrad får tre fullverdige frontseter og armstøtte for føreren, kollisjonsputer for fører og passasjer, sidekollisjonsputer og varmeseter, lydanlegg med DAB+, Bluetooth, USB tilkobling og 7" skjerm, stoff setetrekk, fjernstyrt sentrallås, elektriske speil med varme, cruise kontroll med fartsbegrenser, uttak for 12V og 16" stålfelger med hjulkapsler og manuelt klimaanlegg.

Comfort utstyrsgrad bygger på Base med bedre støydemping i kabinen, høydejustering av førersetet, stoff/vinyl setetrekk, lys og kjøling i hanskerom, regnsensor, LED-kjørelys, auto hovedlys, 17" aluminiums felger, 12V uttak i hanskerom og lasterom, samt «Smart Cargo system».

Varerommet tar 4,6 m3 i Compact-versjonen, 5,3 m3 i medium-versjonen og 6,1 m3 i lang-versjon. Om du velger lasteluke i skilleveggen kan tallene økes med 0,5 m3.
Varerommet tar 4,6 m3 i Compact-versjonen, 5,3 m3 i medium-versjonen og 6,1 m3 i lang-versjon. Om du velger lasteluke i skilleveggen kan tallene økes med 0,5 m3. Foto: Toyota
Proace Compact er en kort utgave med 4,6 meters lengde, det er nytt i dette segmentet.
Proace Compact er en kort utgave med 4,6 meters lengde, det er nytt i dette segmentet. Foto: Toyota
Proace-programmet inkluderes opp til 9-seters varianter og en “Platform Cab” klar for ombygging (tilgjengelig fra første kvartal 2017), ifølge Toyotas pressemelding.
Proace-programmet inkluderes opp til 9-seters varianter og en “Platform Cab” klar for ombygging (tilgjengelig fra første kvartal 2017), ifølge Toyotas pressemelding. Foto: Toyota

Ny: Compact

Proace kommer i tre ulike karosseristørrelser, Compact, Medium og Lang. Compact-versjonen er 4.6 meter lang og har en akselavstand på 2.9 meter. Det er den korteste bilen i det mellomstore varebilsegmentet (MDV). Lasterommet er 2.1 meter langt og 1.6 m bredt, og har et lastevolum på 4,6 kubikkmeter. Alle de andre Lengdene og volum er også identisk med sine franske slektninger.

Luka i skilleveggen er omdøpt til «Smart Cargo system» hos Toyota og det kombinerer åpning av skillevegg ved å løfte frontsetet, noe som øker lastelengden med 1,16 meter og øker lastekapasiteten med 0,5 kubikkmeter.
Luka i skilleveggen er omdøpt til «Smart Cargo system» hos Toyota og det kombinerer åpning av skillevegg ved å løfte frontsetet, noe som øker lastelengden med 1,16 meter og øker lastekapasiteten med 0,5 kubikkmeter. Foto: Toyota

For Toyotas del vil den nye bilen bety flere varianter enn utgående Proace. Den blir tilgjengelig i to utstyrsgrader og i tre karosserilengder. Det nye utvalget øker selskapets dekning av varebilutvalget i Europa. For det andre inkluderes opp til 9-seters varianter og en “Platform Cab” klar for ombygging (tilgjengelig fra første kvartal 2017), ifølge Toyotas pressemelding.

De samme fem dieselmotorerene som på PSA-bilene er tilgjengelig på fransk-japaneren. De varierer fra 95 til 180 hestekrefter. Luka i skilleveggen er omdøpt til «Smart Cargo system» hos Toyota og det kombinerer åpning av skillevegg ved å løfte frontsetet, noe som øker lastelengden med 1,16 meter og øker lastekapasiteten med 0,5 kubikkmeter. I Toyotas pressemelding gjøres det også et poeng av at personbilutgaven nylig har fått 5 stjerner i kollisjonstest-programmet til Euro NCAP. Sikkerhetsteknologiene Toyota Safety Sense er også tilgjengelig. Som på andre Toyota-modeller har den fabrikksgaranti på 5 år/160.000 km. 

Denne saken ble første gang publisert 05/04 2016, og sist oppdatert 06/04 2017