Merit blir amerikansk-eid

Infor kjøper det norske selskapet Merit Globe AS. Målet er å møte den økende etterspørselen etter ERP-applikasjonen Infor M3 hvor Merit har spisskompetanse.

Merit vil forbli en egen forretningsenhet innenfor Infor Services, med dagens administrerende direktør, Erik Outzen, som leder. Arkivfoto
Merit vil forbli en egen forretningsenhet innenfor Infor Services, med dagens administrerende direktør, Erik Outzen, som leder. Arkivfoto Foto: Merit
Sist oppdatert

Merit er fra før av Infors fremste partner på Infor M3, og en ledende leverandør av konsulenttjenester på denne ERP-applikasjonen på europeisk nivå.

Med oppkjøpet av Merit får Infor 250 erfarne konsulenter med M3-erfaring.

 

Europeisk satsning

Infor ruster seg dermed for ytterligere ekspansjon i det europeiske markedet.

– Tidligere i år slo vi sammen våre avdelinger for konsulenttjenester, support og cloud operations til én gruppe, Infor Services. Hensikten var å yte bedre og mer strømlinjeformete tjenester tilpasset skytjenestenes tidsalder, opplyser Charles Phillips, CEO i Infor som har over 14.000 ansatte og kunder i 200 land. – Etterhvert som prosjektene våre øker i omfang og adresserer kritiske industrielle prosesser, ser vi behovet for å investere i implementering, distribusjon og kundeservice. Kjøpet av Merit tilfører oss et svært kompetent og erfarent team, slik at vi kan møte det økende behovet for Infor M3, fortsetter Phillips.

 

Egen forretningsenhet

Infor M3 er en ERP-plattform som hevdes å gi stor fleksibilitet i drift, teknologivalg og skalering. Løsningen er spesielt tilpasset flerspråklige selskaper med mange anlegg og flere virksomheter, og har fleksibilitet til å tilpasse seg stadig skiftende behov. Etterspørselen etter Infor M3 har, i følge Phillips, vært økende de siste tre årene.

Merit har omlag 250 ansatte og over 500 kunder fordelt på 18 land. Selskapet vil forbli en egen forretningsenhet innenfor Infor Services, med dagens administrerende direktør, Erik Outzen, som leder.

– Siden oppstarten for mer enn 12 år siden, har Merit vokst til å bli et av de største konsulentselskapene som spesialiserer seg på Infor-produkter. Vår virksomhet har vært spesialisert innen Infor M3, og vi selv sett hvordan Infor har utviklet seg til å bli et av bransjens ledende miljøer. Vi gleder oss til å bli del av et så innovativt team, sier Erik Outzen.

Denne saken ble første gang publisert 13/05 2016, og sist oppdatert 06/04 2017