Norske bedrifter henter rekordbeløp fra EU

I konkurranse med selskaper fra hele Europa får fire norske bedrifter denne måneden til sammen mer enn 65 millioner kroner til å kommersialisere sine innovasjonsprosjekter.

– Endelig har vi fått bekreftelse på at vi er med i EUs Champions League for start-ups, sier Bjørnar Torsnes, CEO i CodeIT. Arkivfoto
– Endelig har vi fått bekreftelse på at vi er med i EUs Champions League for start-ups, sier Bjørnar Torsnes, CEO i CodeIT. Arkivfoto Foto: Trond Schieldrop
Sist oppdatert

EU ønsker å stimulere til innovasjon som kan bidra til å løse de utfordringene verden står overfor. Gjennom Horisont 2020 gir EU drahjelp til løsninger på våre felles samfunnsutfordringer.

Dette representerer store og globale markedsmuligheter for næringslivet. EU har kommet med sin bestilling, og norsk næringsliv er med å svare på utfordringene gjennom nyskapende prosjekter som har globalt markedspotensial fra første dag.

 

Beinhard konkurranse

Dette er bedriftenes øverste liga, og konkurransen om å nå opp er hard. Norske bedrifter viser seg å ha mye å fare med, og har i perioden 2014 til 2016 blitt tildelt 160 millioner kroner fra SMB-virkemiddelet under Horisont 2020.

Nå har resultatene fra første runde i 2017 kommet, hvor de fire norske bedriftene Othecos, CodeIT, Voca og Respinor har kommet gjennom nåløyet. Til sammen henter de fire mer enn 65 millioner kroner. Det er ny rekord.

CodeIT AS mottok 1,2 millioner euro fra Horisont 2020 i siste runde.

– Vi er stolt over å motta denne anerkjennelsen fra Europakommisjonen etter å ha søkt i flere omganger. Med god rådgivning fra blant andre Innovasjon Norge og ordningen Seal of Excellence – som i første fase var en utløsende faktor for å sette i gang søknadsprosessen - har vi endelig fått bekreftelse på at vi er med i EUs Champions League for start-ups, sier Bjørnar Torsnes, CEO i CodeIT.

– Det er utrolig gledelig å se norsk næringsliv gjøre det så godt i skarp internasjonal konkurranse. Vi vet at kravene er skyhøye, og jeg vil gratulere Othecos, CodeIT, Voca og Respinor med EU-midler, sier Mona Skaret, direktør for vekstbedrifter og klynger i Innovasjon Norge. – At vi nå klarer å hente stadig mer fra EU er et resultat av en satsing på dette i Innovasjon Norge og i klyngene våre.
– Det er utrolig gledelig å se norsk næringsliv gjøre det så godt i skarp internasjonal konkurranse. Vi vet at kravene er skyhøye, og jeg vil gratulere Othecos, CodeIT, Voca og Respinor med EU-midler, sier Mona Skaret, direktør for vekstbedrifter og klynger i Innovasjon Norge. – At vi nå klarer å hente stadig mer fra EU er et resultat av en satsing på dette i Innovasjon Norge og i klyngene våre. Foto: Agnete Brun

Denne saken ble første gang publisert 13/03 2017, og sist oppdatert 06/04 2017