Ny konsernsjef i MøllerGruppen

Terje Male er ansatt som ny konsernsjef i MøllerGruppen. Han er i dag adm. direktør i bilimportøren Harald A. Møller.

Foto: Kilian Munch
Sist oppdatert

Terje Male (52) etterfølger Pål Syversen, som i sommer varslet at han ønsket avløsning etter 13 år som konsernsjef.

Terje Male er en av bilbransjens dyktigste og mest erfarne ledere. Vi er svært glade for at han har sagt ja til å lede konsernet i en tid hvor bilindustrien står overfor gjennomgripende endringer, sier styreleder Harald Møller.

Den nye konsernsjefen har arbeidet i MøllerGruppen i 17 år, de siste fire som leder av importselskapet Harald A. Møller AS. Han har tidligere hatt en rekke lederstillinger i konsernet, innenfor både bilimport og forhandlerorganisasjonen. Male har hatt ansvar for virksomheter i Norge og Baltikum. Før han kom til MøllerGruppen hadde han i ti år ulike lederstillinger i Volvo. Male er handelsøkonom fra Handelsakademiet i Oslo og har mastergrad i markedsføring og finans.

 

Dyptgående endringstrender

– Terje Male kjenner organisasjonen og menneskene våre godt, og han nyter stor tillit både hos eierne og blant de ansatte. Like fullt er ansettelsen resultatet av en grundig prosess, der sterke kandidater både utenfra og fra egne rekker har konkurrert om jobben, sier Harald Møller.

– Min ambisjon er å skape nye kapitler i suksesshistorien MøllerGruppen. Selv om jeg som ny konsernsjef nok representerer kontinuitet, er det ikke tvil om at bilbransjen står overfor utfordringer som kanskje er de største noen gang, og som jeg ser frem til å løse sammen med en ekstremt dyktig organisasjon, sier Terje Male.

– Vi skal mestre tre dyptgående endringstrender på en gang: Bilindustrien står midt oppe i et enormt teknologiskift. I tillegg endrer digitaliseringen måten vår bransje fungerer på. Og ikke minst gjør den nye delingsøkonomien at forbrukerne i fremtiden vil organisere bilbruken på nye måter. Så min nye rolle innebærer både kontinuitet og fornyelse, sier MøllerGruppens påtroppende konsernsjef.

Pål Syversen (t.v.) synes 13 år som konsernsjef er nok og fra nyttår overtar Terje Male. Siden 2003 har MøllerGruppen nær tredoblet antallet solgte biler, firedoblet omsetningen og mer enn seksdoblet overskuddet. Her sammen med styreformann Harald Møller.
Pål Syversen (t.v.) synes 13 år som konsernsjef er nok og fra nyttår overtar Terje Male. Siden 2003 har MøllerGruppen nær tredoblet antallet solgte biler, firedoblet omsetningen og mer enn seksdoblet overskuddet. Her sammen med styreformann Harald Møller. Foto: Kilian Munch

Denne saken ble første gang publisert 28/09 2016, og sist oppdatert 06/04 2017