Nye maskiner for digital fullfargemerking

ACT Gruppen har inngått en avtale om distribusjon, installasjon og support av fullfarge blekkstråleskrivere fra italienske TopJet.

Med TopJet hevder ACT Logimark å revolusjonere merking av EPS-kasser og annen emballasje.
Med TopJet hevder ACT Logimark å revolusjonere merking av EPS-kasser og annen emballasje.
Sist oppdatert

ACT Logimark leverer utstyr og løsninger forbundet med merking, sporing og kontroll av produkter og emballasje til bedrifter i Skandinavia. Selskapet har siden etableringen i 1990 vært blant de ledende leverandører av industrielle merkemaskiner har de seneste år hatt spesielt fokus på digitale løsninger forbundet med merking av produkter og emballasje i ulike materialer.

Leveringsprogrammet har i hovedsak bestått av blekkstråleskrivere for merking i stor og liten skrift, samt strekkoder og 2-dimensjonale koder (Datamatrix og QR-koder).

    

Avtale mellom TopJet

Flere kunder har etterspurt blekkstråleskrivere som kan skrive med flere til merking av blant annet logomerking av emballasje i ulike kvaliteter. ACT Logimark har i flere år prøvd ut denne type blekkstråleskrivere, men har ikke vært tilfreds med totalkvaliteten.

Dette forholdet er nå endret ved at selskapet nå har inngått en skandinavisk avtale om distribusjon, installasjon og support av blekkstråleskrivere utviklet og produsert av TopJet.

Det italienske selskapet har spesialisert seg på produksjon av fullfarge blekkstråleskrivere som arbeider med UV-basert blekk og UV-lampe. Dette er kjent teknologi fra tradisjonell trykkebransje, men ny innen merking med blekkstråleskrivere. UV-prosessen herder blekket etter print, og ifølge ACT Logimark er resultatet at utskriften både er klar, tydelig og varig.

 

Revolusjonerer merking av EPS-kasser og annen emballasje

Med TopJet som partner, vil ACT kunne levere blekkstråleskrivere med høyoppløselig utskrift i alle farger til merking av produkter og emballasje i alle kvaliteter, som papp, plast, tre og metall.

Ett av satsningsområdene er leveranser av denne type blekkstråleskrivere til produsenter av emballasje i EPS-materiale. Dette handler om systemløsninger mer en bare en printer.

Selskapet er totalleverandør av komplette produksjonslinjer som, i tillegg til utskrift av ulike logoer i fullfarge, kan omfatte linjevekter for løpende kontroll og rapportering av kassenes vekt, samt merking av kassens ID-nummer. For å tildele hver kasse en egen ID kan den merkes med Datamatrix-kode og/eller RFID-brikke. ACT har utviklet egen programvare, LogiFlow, som styrer blant annet merking, og kontroll og rapportering av vekter og volum.

ACT Gruppen har også inngått samarbeid med det tyske selskapet Foamatec. Foamatec er leverandør av komplette produksjonslinjer, blant annet til produsenter av EPS-emballasje.

De mulighetene som de nye blekkstråleskrivere gir til digital merking av produkter og emballasje, kommer i tillegg til det leveringsprogrammet som selskapet allerede har av etikettskrivere til utskift av fullfarge etiketter; Primera og Afinia.

UV-prosessen herder blekket etter print, og ifølge ACT Logimark er resultatet at utskriften både er klar, tydelig og varig.
UV-prosessen herder blekket etter print, og ifølge ACT Logimark er resultatet at utskriften både er klar, tydelig og varig.

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2015, og sist oppdatert 06/04 2017