Kamp om kunder

Nye tollspedisjonskontorer på Svinesund

Inntil nå har det bare vært ett kontor her. Onsdag åpnet Bring nytt kontor - ved siden av svenske Ecus. Samtidig har Logent nylig åpnet sitt kontor like ved.

Det blir flere tollspedisjonskontorer. Vegg i vegg med KGH finnes nå også Bring og Ecus. Det bidrar til kjappere ekspedering. Spesielt på søndager er det travelt på Svinesund.
Det blir flere tollspedisjonskontorer. Vegg i vegg med KGH finnes nå også Bring og Ecus. Det bidrar til kjappere ekspedering. Spesielt på søndager er det travelt på Svinesund. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert
Bring er på plass i rød sone på Svinesund med et nytt tollspedisjonskontor. Det nye toll-kontoret blir døgnbemannet og gir 12 nye fortollere arbeid. Her klipper konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge snoren under en liten seremoni.
Bring er på plass i rød sone på Svinesund med et nytt tollspedisjonskontor. Det nye toll-kontoret blir døgnbemannet og gir 12 nye fortollere arbeid. Her klipper konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge snoren under en liten seremoni. Foto: FOTO: Thor Kristiansen / Posten

Svinesund er landets viktigste tollknutepunkt. I gjennomsnitt tolldeklareres 1300 lastebiler, trailere og vogntog hvert døgn på vei inn i Norge.

Inntil nå har det bare vært ett tollspedisjonskontor på Svinesund - nemlig KGH Customs Services. Nå kommer det to til. Det er svenske Ecus og norske Posten som har blitt valgt av Tollvesenet etter at det ble utlyst to nye tollspedisjonslisenser på Svinesund tollstasjon.

Blir 12 fortollere og døgnbemanning

– Vi er glade for at Tollvesenet valgte oss som en av speditørene til dette spennende og krevende oppdraget. Det tar vi som en tillitserklæring, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Onsdag var han på plass for å åpne det nye kontoret som skal huse 12 nye fortollere i kontorfelleskap med Ecus.

– Vi tilbyr de samme gode og effektive tolltjenestene til markedet, og ønsker flere oppdrag og kunder velkommen innom kontoret vårt på Svinesund, forteller Mejdell i en pressemelding.

Det går stadig mer gods over grensen og ytterligere bedrifter etablerer seg. I september åpnet nemlig Logent kontor like ved Svinesund også.

Tollvesenet mener flere speditører gir kortere ventetid, bedre dokumentkvalitet, bedre kontroll og dermed også hurtigere ekspedisjon inne på tollstasjonen.

Denne saken ble første gang publisert 07/10 2015, og sist oppdatert 06/04 2017