Omfattende endringsprosjekt i Nortura

Nortura erstatter mer enn 60 egenutviklede systemer med standardløsninger fra SAP. Tiden for skreddersøm og spesialtilpasninger er forbi.

Nortura sysselsetter over 5.500 personer, alt fra ufaglærte produksjonsarbeidere og lærlinger til erfarne fagfolk.
Nortura sysselsetter over 5.500 personer, alt fra ufaglærte produksjonsarbeidere og lærlinger til erfarne fagfolk. Foto: Henning Ivarson
Sist oppdatert
– Vi benytter norske og andre skandinaviske SAP-spesialister, og satser på et sterkt lokalt team, forteller Morten Arnesen, adm. direktør for itelligence Norge.
– Vi benytter norske og andre skandinaviske SAP-spesialister, og satser på et sterkt lokalt team, forteller Morten Arnesen, adm. direktør for itelligence Norge.

Konsulentselskapet iTelligence, som er rendyrkede spesialister på SAP, vant oppdraget i konkurranse med flere globale it-leverandører.

Dette er et omfattende endringsprosjekt som påvirker alle ledd hos Nortura: fra økonomi, produksjon og planlegging til innkjøp, salg og rapportering.

– Garantert fastpris uten endringsordre, dyp SAP-kompetanse og lang erfaring med implementering i andre nordiske og internasjonale bedrifter med omfattende verdikjeder er helt avgjørende når vi nå velger iTelligence, forteller it-direktør Terje Veblungsnes i Nortura.

– Dette prosjektet er strategisk viktig; det danner grunnlaget for videre vekst i Nortura samtidig som det er med på å erstatte vår allerede utdaterte it-plattform.

 

Mer enn 60 egenutviklede systemer

Nortura har 34 produksjonsanlegg spredt fra Karasjok i nord til Egersund i sør som nå alle skal gjennom en betydelig endring. Her jobber over 5.500 ansatte, alt fra ufaglærte produksjonsarbeidere og lærlinger til erfarne fagfolk. Nortura øker samtidig antall egne SAP-konsulenter for å sikre et godt mottaksapparat av løsningen i eget selskap. Nortura vil få standard SAP-løsninger og mer enn 60 egenutviklede systemer skal nå erstattes.

– Ser vi frem i tid kan ikke Nortura realisere gevinster eller levere de tjenester som markedet forventer uten å gjøre et teknologisk løft, fortsetter Terje Veblungsnes. Tiden for skreddersøm og spesialtilpasninger er forbi.

Nortura har 34 produksjonsanlegg spredt fra Karasjok i nord til Egersund i sør som nå alle skal gjennom en betydelig endring.
Nortura har 34 produksjonsanlegg spredt fra Karasjok i nord til Egersund i sør som nå alle skal gjennom en betydelig endring. Foto: Henning Ivarson

Denne saken ble første gang publisert 15/12 2015, og sist oppdatert 06/04 2017