Proact-gründer gir seg

Marit Fagervold – en av landets mest suksessfulle IT-gründere – går av med pensjon.

Eirik Pedersen overtar etter Marit Fagervold som arbeidende styreformann for Proacts virksomheter i Norge, Finland, Sverige og Danmark og mer enn 240 ansatte.
Eirik Pedersen overtar etter Marit Fagervold som arbeidende styreformann for Proacts virksomheter i Norge, Finland, Sverige og Danmark og mer enn 240 ansatte. Foto: Proact IT Group
Sist oppdatert

Marit Fagervold sto i spissen da Proact startet opp i Norge i 1994. Den gang var det kun fem ansatte i selskapet i Norge mens det i dag er 660 ansatte i femten land. Dette gjør Fagervold til en av de mest suksessfulle IT-gründerne i Norge. I mange år var hun dessuten den største personlige enkeltaksjonæren i Proact.

– Det har vært en utrolig reise sammen med Proact, fra å være en spesialist i lagringsbransjen til å bli en ledende europeisk datasenter- og tjeneste og skyleverandør fra egen plattform, sier Marit Fagervold.

 

Etterfølges av Eirik Pedersen

Etter å ha hatt ledende posisjoner i selskapet i over 20 år går hun nå av med pensjon og etterfølges av Eirik Pedersen som overtar ansvaret og rollen som arbeidende styreformann for Proacts virksomheter i Norge, Finland, Sverige og Danmark og mer enn 240 ansatte.

Pedersen har jobbet i konsernet siden 2008, da han fikk stillingen som direktør for strategi og forretningsutvikling i Proact Norge. I 2011 ble han adm. direktør i selskapet og i fjor fikk han ansvar for salg og markedsføring av selskapets tjenester i 15 europeiske land. Pedersen har tidligere vært leder for startupselskapet Xperion og salgsdirektør i Sun Microsystems, salgssjef i 3Com og partneransvarlig i Skrivervik Data. Han er utdannet både innen teknologi og økonomi og har en mastergrad i forretningsledelse fra Universitetet i Uppsala.

 

Kraftig vekst

I 2014 omsatte region Nordic for 1,239 milliarder NOK. Per tredje kvartal i fjor hadde regionen en vekst i omsetning på 32 prosent mens resultatet hadde økt med over 60 prosent.

Mye av veksten tilskrives konsernets satsing på datasenterløsninger og tjenestesalg fra egne skyløsninger.

Eirik Pedersen har også tidligere overtatt etter Marit Fagervold. Dette bildet er fra 2011 da hun fikk ansvaret for Proact Business Unit North og han overtok som adm. direktør i Proact IT Norge. Arkivfoto
Eirik Pedersen har også tidligere overtatt etter Marit Fagervold. Dette bildet er fra 2011 da hun fikk ansvaret for Proact Business Unit North og han overtok som adm. direktør i Proact IT Norge. Arkivfoto Foto: Johnny Syversen

Denne saken ble første gang publisert 11/01 2016, og sist oppdatert 06/04 2017