PSA og Toyota med ny varebil

Det vil si, det er bare Toyota som nevner varebil i pressemeldingen, men selv om det er en persontransportbil i første omgang, er vi ikke i tvil om at det her er snakk om arvtagerne Peugeot Expert og Citroën Jumpy også.

Citroën Spacetourer er navnet på modellen som personbil. Fint og moderne design.
Citroën Spacetourer er navnet på modellen som personbil. Fint og moderne design. Foto: PSA
Sist oppdatert
Den første Toyota Proace ble solgt i 2013, basert på dagens generasjon Peugeot Expert og Citroën Jumpy.
Den første Toyota Proace ble solgt i 2013, basert på dagens generasjon Peugeot Expert og Citroën Jumpy. Foto: Vetle Granath Magelssen
Peugeot Traveller vil bli lansert sammen med sine brødre i første halvdel av neste år.
Peugeot Traveller vil bli lansert sammen med sine brødre i første halvdel av neste år. Foto: PSA

PSA Peugeot Citroën sine mellomstore kassevogner Expert og Jumpy (sammen med Fiat Scudo) har vært med svært lenge nå, så lenge at et modellskifte har vært svært etterlengtet. De siste par årene har modellen også blitt solgt av Toyota-organisasjonen i et forsøk på å holde på de mange trofaste Hiace-kundene. Toyota-versjonen har navnet Proace.

I en fersk pressemelding fra så vel Toyota som Citroën fortelles det at samarbeidet som ble innledet i 2012 mellom PSA og Toyota fortsetter, og at de nye modellene nå er klare.

De nye modellene får navnene Citroën Spacetourer, Peugeot Traveller, og Toyota Proace.

De vil bli tilgjengelig i MPV-versjoner for privatkunder og som mannskapsvogn for bedriftskunder. De tre bilene vil bli lansert i første halvdel av 2016 og vil først bli presentert på de respektive standene for de tre merkene på den kommende bilutstillingen i Geneve i mars 2016.

Fornøyde

-Vi er henrykt over å kunne presentere disse tre nye bilene, som er et resultat av samarbeidet med Toyota Motor Europe. Denne avtalen har gjort oss i stand til å utvikle en ny og effektiv bilplattform, som gir våre kunder verden over moderne produkter som er særdeles konkurransedyktige i sitt segment, sa Patrice Lucas, PSA Peugeot Citroën Head of Programme and Strategy.

Hos Toyota Motor Europe (TME) var gleden også stor, skal vi tro pressemeldingen.

-Vi er svært tilfreds med at samarbeidet vi startet I 2012 med PSA Peugeot Citroën nå resulterer i en helt ny generasjon Toyota Proace. Begge teamene har jobbet veldig hardt sammen og hver for seg, og jeg er trygg på at vår distinkte nye varebil med alle sine ulike varianter vil styrke Toyotas tilbud av lette varebiler i Europa. Den nye Proace vil komplementere utvalget av solide og driftssikre biler som våre kunder forventer fra Toyota, sa TME President and CEO Johan van Zyl.

Moderne varebiler

Den første Toyota Proace ble solgt i 2013, basert på dagens generasjon Peugeot Expert og Citroën Jumpy. Ved inngåelse av samarbeidet i 2012 ble det bestemt at selskapene skulle jobbe sammen om neste generasjon varebil og at samarbeidet skulle vedvare til etter 2020.

Målet med samarbeidet for begge selskapet er å tilby en konkurransedyktig produktlinje av mellomstore lette varebiler, en mannskapsvogn, samt versjoner for privatmarkedet. Samarbeidet gjør det mulig å optimalisere utvikling og produksjon.

Bilene vil bli produsert på PSA Peugeot Citroens fabrikk i Frankrike, nærmere bestemt i Sevelnord, Valenciennes.

Toyota Motor Europe har tatt del i investeringskostnadene for utvikling og produksjon for de nye bilene. Bilene deler alle tekniske egenskaper, drivlinjer og utstyr, og får en distinkt utforming som er i tråd med det enkelte merkes designspråk.

De nye modellene, her Toyota Proace, er fine fra alle vinkler.
De nye modellene, her Toyota Proace, er fine fra alle vinkler. Foto: Toyota

Denne saken ble første gang publisert 01/12 2015, og sist oppdatert 06/04 2017