Ragn-Sells ikke overrasket over søppelkonkurs:

Droppet søppelanbud- prispresset har vært for sterkt

Et paradoks at prisene på innsamling av avfall drives ned, mens avfallsgebyrene går opp, mener Ragn-Sells direktør.

- Pris, tilmed på beredskapsavtalene, har avgjørende vekt. Det er bekymringsverdig, mener Ragn-Sells direktør, Bjørn Hoel. Foto: Ragn-Sells
- Pris, tilmed på beredskapsavtalene, har avgjørende vekt. Det er bekymringsverdig, mener Ragn-Sells direktør, Bjørn Hoel. Foto: Ragn-Sells
Publisert

Faren for en konkurs i RenoNorden har vært kjent i lang tid og kommer dessverre ikke som noe overraskelse, sier Bjørn Hoel, administrerende direktør i Ragn-Sells AS.

Les også: RenoNorden konkurs

Han forteller om et så sterkt prispress i avfallsbransjen at de rett og slett har avstått fra å gi pris på flere kontrakter de siste årene. Blant annet var dette tilfelle i Oslo da Veireno vant.

- Vi ser med bekymring på at til og med i konkurransene om beredskapsavtalene som er inngått med tanke på konkurs i RenoNorden, har pris vært ilagt avgjørende vekt. Faktisk helt opp i 80%. At dette får konsekvenser for hvordan kontraktene driftes, kan ikke komme som noen overraskelse på noen, mener Hoel i en pressemelding.

Han synes samtidig at det er et paradoks at prisene på innsamling av avfall drives ned, mens avfallsgebyrene går opp. For mannen i gata kan man altså inntrykk av at oppdragstager stikker av med en betydelig gevinst. Alle som kjenner marginene i denne bransjen vet at dette ikke er tilfelle, avslutter han.

Ragn-Sells overtok forøvrig renovasjonen i 8 kommuner i Vestfold etter Veireno-konkursen og har fra onsdag også overtatt renovasjonen i Halden etter den nylige konkursen i RenoNorden.