Rask og fleksibel lagerautomat

Det nye lagringssystemet LR35 fra Kardex Remstar hevdes å øke plukkhastigheten betydelig samtidig som det settes helt nye standarder for fleksibilitet og integrasjon.

LR35 representerer en rask løsning med bare én maskin.
LR35 representerer en rask løsning med bare én maskin. Foto: Kardex Remstar
Sist oppdatert
Enkelt forklart dreier det seg om en lagerautomat som i stedet for brett baserer seg på kasser. Den maksimale vekten per kasse er 35 kilo og de hentes frem til den ønskede plukkåpningen ved hjelp av en kran.
Enkelt forklart dreier det seg om en lagerautomat som i stedet for brett baserer seg på kasser. Den maksimale vekten per kasse er 35 kilo og de hentes frem til den ønskede plukkåpningen ved hjelp av en kran. Foto: Kardex Remstar

LR 35 er det første lagringssystemet i Vertical Buffer Module-serien som ifølge Kardex Remstar imøtekommer etterspørselen etter en mer dynamisk, ergonomisk og effektiv internlogistikkløsning. Med opptil 500 ordrelinjer per time per plukkstasjon, skal være LR 35 skreddersydd for rask plukking av småvarer.

 

Fremtidsrettet løsning

Enkelt forklart dreier det seg om en lagerautomat som i stedet for brett baserer seg på kasser med euromål på 600 x 400 mm. Den maksimale vekten per kasse er 35 kilo og de hentes frem til den ønskede plukkåpningen ved hjelp av en kran.

Hallvard Bergsodden, salgsdirektør i Kardex Remstar Norge, sier LR 35 er en veldig økonomisk lønnsom lagerløsning takket være sin energieffektive design og muligheten til å enkelt integrere den med eksisterende systemer og bygninger.

 

Fleksibilitet, hastighet og integrasjon

Fleksibilitet, hastighet og integrasjon er nøkkelordene for fremtidens lager-, produksjons- og distribusjonsmiljøer. Førstnevnte fordi prosessene blir stadig mer kompliserte samtidig som sortimentene vokser. Hastighet fordi bortkastet tid og ventetid er kostnadskrevende, og sistnevnte fordi integrasjon med eksisterende produksjonssystemer, øvrige installasjoner og bygninger blir stadig mer kritisk.

– Alle nevnte egenskaper er tatt hensyn til i LR 35. Samtidig med at operatøren plukker en ordre forbereder LR 35 den neste i form av å plassere den på den roterende stasjonens bakerste posisjon. Så snart plukkingen er avsluttet, dreier bordet 180 grader, og neste kasse eller skuff står klar. Hvilket reduserer ventetiden markant, sier Hallvard Bergsodden.

– Integrasjon og fleksibilitet er hensynstatt i og med at den er utviklet i moduler, og derfor kan tilpasses eksisterende rammebetingelser, samt at den åpner for nye muligheter, legger han til.

 

Rullebaner kan integreres

Den har fordelen at den kan integreres mot for eksempel rullebaner, på den siden av maskinen som passer den konkrete installasjonen best.

– Vareinnlegg direkte i varemottak er mulig, med transport på rullebaner og automatisk plassering av varene inn i lagerautomaten, opplyser Bergsodden.

 

Presisjon og skreddersøm

Plukkstasjonene kan plasserer der det best passer i flyten og de kan enkelt integreres med produksjonssystemer, rullebaner etc. Selve plukkstasjonene finnes i et antall varianter som kan tilpasses ergonomisk etter behov. Rask og presis drift er mulig takket være en høyoppløselig og trykkfølsom skjerm. Dette i kombinasjon med en effektiv maskinvare og webbasert software sikrer optimal ytelse og fleksibilitet. Maskinkontrolleren har en ny og videreutviklede funksjoner. Sistnevnte betyr blant annet at det kan forhåndsplukkes varer for mellomlagring for rask leveranse når det er behov for dem i produksjonen.

Skulle det være behov for økt sikkerhet er LR 35 tilrettelagt for det. Basert på brukerprofiler kan det gis kontrollert adgang til kasser og skuffer. Noe som kan være aktuelt dersom det skal håndteres verdifulle varer.

På spørsmål om pris, opplyser Hallvard Bergsodden at innstegsnivået er mye lavere enn andre systemer som for eksempel miniload og ikke langt fra tradisjonelle lagerautomater.

LR 35 kan integreres mot for eksempel rullebaner. Plukkstasjonene kan plasserer der det best passer i flyten.
LR 35 kan integreres mot for eksempel rullebaner. Plukkstasjonene kan plasserer der det best passer i flyten. Foto: Kardex Remstar

Denne saken ble første gang publisert 06/09 2016, og sist oppdatert 06/04 2017