Rekordmange biler over Drammen havn

2016 slo alle rekorder. Aldri har det kommet inn flere biler over Drammen havn.

Rekord. Syv av ti biler inn til Norge kom i fjor via Drammen havn der samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen nylig åpnet ny terminal til stor glede for havnedirektør Einar Olsen.
Rekord. Syv av ti biler inn til Norge kom i fjor via Drammen havn der samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen nylig åpnet ny terminal til stor glede for havnedirektør Einar Olsen. Foto: Torbjørn Tandberg
Sist oppdatert

I fjor kom 109.339 importerte biler over kai i Drammen. Det er mer enn 2.120 flere enn året før. Syv av ti nye biler som importeres til Norge, kommer via Drammen havn.

– Drammen befester posisjonen som Norges bilhavn nummer én, fastslår  havnedirektør Einar Olsen.

Han synes det også er gledelig at en stor andel av dem er el- og hybridbiler. 80 prosent av elektriske biler som importeres til Norge kommer nå via Drammen havn.

 

Større billagringsområde

I fjor ble  billagringsområdet på havnen både utvidet og oppgradert.

– Takket være godt samarbeid med Bane NOR  og aktørene på havna, kunne vi i fjor ta i bruk jernbanespor som går nesten helt frem til kaikanten. Det har bidratt til å gjøre Drammen havn til en moderne jernbaneterminal med direkteforbindelse mellom båt og bane, sier Einar Olsen.

– Alle jeg snakker med sier at Drammen havn fungerer godt som logistikk-knutepunkt. Herfra kommer man fort ut på det sentrale veinettet og nå også rett over på bane, sa  samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen under den offisielle åpningen.

– Drammen havn er en havn det snakkes godt om fordi den viser hvordan man kombinerer sjøtransport, godstransport på bane og vei på en god måte, la statsråden til.

 

Beste bilsalg på over 30 år

Totalt ble det registrert 154.603 personbiler i fjor. Man må helt tilbake til 1985 for å finne høyere tall.

Volkswagen ble også i fjor det klart mest solgte merket med 26.574 registrerte biler. På de neste plassene fulgte Toyota (17.453), BMW (12.098), Mercedes-Benz (9.033) og Volvo (8.777).

I tillegg ble det registrert 36.008 nye vare-/kombibiler i fjor. Også på denne statistikken ligger Volkswagen på topp med 10.315 registrerte biler, etterfulgt av Ford (5.102), Mercedes-Benz (3.789), Peugeot (3.785) og Toyota (2.953).

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken

Denne saken ble første gang publisert 07/02 2017, og sist oppdatert 06/04 2017