RenoNorden konkurs

11 kontrakter medførte mer enn 300 millioner kroner i tap.

Foto: RenoNorden
Foto: RenoNorden
Sist oppdatert

Sent mandag kveld opplyste RenoNorden i en børsmelding at de slår seg selv konkurs med umiddelbar virkning. Ifølge meldingen har lånegiverne DNB og Danske bank informert om at de ikke vil stille ytterligere midler tilgjengelig etter at selskapet en periode har slitt økonomisk.

RenoNorden har hatt gode tall frem til 2015, før de gikk på en solid smell i 2016.

Hele konsernet, altså RenoNorden ASA, gikk 414 millioner kroner i minus i fjor.

Det skrev frifagbevegelse tidligere i sommer. Før konkursen hadde RenoNorden så langt i år falt 95,1 prosent på Oslo Børs.

Hovedårsaken til konkursen skal være noen svært dårlige avtaler om kommunal søppelinnhenting inngått i 2015 og 2016, skriver de selv i børsmeldingen. Siden september har selskapet jobbet hardt med å avslutte ni av disse kontraktene, uten å finne akseptable løsninger for to av dem.

Både RenoNorden og RenoNorden ASA er slått konkurs. De beregnede tapene for tilsammen 11 feilslåtte kontrakter er beregnet til å være mer enn 300 millioner kroner, skriver de selv på sine nettsider tirsdag morgen.

RenoNorden er nordens klart største aktør innen husholdningsrenovasjon og har tømt søpla i 150 norske kommuner.

Datterselskapene i Sverige, Danmark og Finland vil få tilbud om finansiering på selvstendige grunnlag.

RenoNorden AS har 30 kontrakter i Norge, som omfatter om lag 1,2 millioner mennesker. Selskapet har omkring 500 ansatte som blir berørt av konkursen.