RFID-kontrollert lagercontainer

TESS har lansert en ny versjon av sitt velkjente forsyningskonsept Contess. Containeren Minitess bruker RFID-teknologi for å holde rede på varebeholdningen.

Prosjektansvarlig Kjetil Jensen i TESS as gleder seg til å introdusere Minitess.
Prosjektansvarlig Kjetil Jensen i TESS as gleder seg til å introdusere Minitess. Foto: TESS
Sist oppdatert

 

Minitess blir vist på Industriens Motemesse (IM-2016) som avholdes i Telenor Arena den 9. og 10. mars.

 

RFID-overvåkingen muliggjør uttak fra lager uten bruk av hverken håndterminal eller annen form for aktiv registrering. All produktemballasje er påført et lite løvtynt RFID-merke som gjør at RFID-antennene i containeren registrerer uttaket automatisk. Registreringene strømmer trådløst inn i TESS-systemet for integrerte forsyningsløsninger – som til enhver tid holder rede på forbruket. Systemet automatiserer avrop og kundefakturering. Bruk av RFID tilfører de integrerte forsyningstjenestene fra TESS en ny dimensjon.

 

Fokus på kostnader

I første rekke vil Minitess tas i bruk av anleggsentreprenører eller industrikunder med behov for et flyttbart lager. Adgangskontroll til containeren flettes sammen med kundens eksisterende kontrollsystem. De som er gitt adgang til containeren unngår derfor å bli nedlesset med enda flere kort eller koder.

Nyheten lanseres sammen med TESS Uptime, som er en vareautomat for innendørs bruk – enten det dreier seg om produksjon, vedlikehold eller kontor. Automatene kan minne om sjokoladeautomater og er utrustet med et eget returpunkt for kast av emballasjeavfall og spesialavfall fra blant annet kopieringsmaskiner. Prinsippene bak er de samme som for alle forsyningsløsninger fra TESS. Stikkordene er reduserte innkjøpskostnader og full forbrukskontroll.

 

Mange nyheter på IM-2016

Industriens Motemesse har samlet 103 utstillere i Telenor Arena den 9. og 10. mars. Som arrangør er TESS kjent for både slanger, ledningsteknikk og drift- og vedlikeholdsprodukter (MRO). Gjennom arbeidet med store og krevende kunder dukker det opp nye ønsker, ideer og krav. En slik hverdag fører til nye konsepter og nye produkter i markedet.

På messen viser TESS også sin nye Wapman, en eksplosjonssikker smarttelefon godkjent for rigger og plattformer offshore. Telefonen er allerede tatt i bruk som en erstatning for tunge håndterminaler i forbindelse med registreringer og andre operasjoner innen slangekontrollsystemet TESS Hose Management.

IM 2016 blir en intim messe som er tilrettelagt for gode faglige dialoger. Utstillerne er samlet i egne gater for Vern, klær og sko, for slanger og tilhørende tjenester, for sveis og sveiseprodukter og for verktøy og maskiner. Her et oversiktsbilde fra IM 2015.
IM 2016 blir en intim messe som er tilrettelagt for gode faglige dialoger. Utstillerne er samlet i egne gater for Vern, klær og sko, for slanger og tilhørende tjenester, for sveis og sveiseprodukter og for verktøy og maskiner. Her et oversiktsbilde fra IM 2015. Foto: TESS

Denne saken ble første gang publisert 09/03 2016, og sist oppdatert 06/04 2017