Rør på kryss og tvers

Pipelife Norge i Stathelle har tatt i bruk en ny 4-veistruck til transport av opptil 20 meter lange rør.

Den dieseldrevne 4-veistrucken fra tyske Hubtex har en løftekapasitet på 7 tonn og er blant annet utstyrt et 8 meter bredt løfteåk. Foto: Brubakken
Den dieseldrevne 4-veistrucken fra tyske Hubtex har en løftekapasitet på 7 tonn og er blant annet utstyrt et 8 meter bredt løfteåk. Foto: Brubakken
Sist oppdatert

Den dieseldrevne 4-veistrucken fra tyske Hubtex har en løftekapasitet på 7 tonn og er blant annet utstyrt med 3-stegs mast, gaffeljustering, gummideksel på gaflene, merkefrie dekk et 8 meter bredt løfteåk.

Trucken er levert av Brubakken AS og skal brukes til å transportere plastrør fra produksjonslinjen innomhus og til lagerplass på tomten utenfor.

Rørene som denne trucken skal transportere har en lengde på opp til 20 meter og en diameter på 1 meter.

– For å få trucken satt opp med de riktige spesifikasjonene, var det med to representanter fra Pipelife ned til Fabrikken i Tyskland, der fikk de lagt frem for Hubtex de utfordringer de hadde med håndteringen av plastrørene, forteller produktsjef Gordon Lindseth i Brubakken. – Hubtex er en meget fleksibel produsent og har lang og god erfaring med å tilpasse sine trucker til kundens behov og utfordringer. Slik tilpasning blir mer og mer vanlig da den enkelte kunde ønsker en maskin som er optimalt tilpasset den enkelte kundes bruksområde, legger han til.

Truckansvarlig i produksjonen hos Pipelife, Lars Sigurdsen, har store forventinger til denne trucken, og gleder seg til å ta den i bruk.

Denne saken ble første gang publisert 03/06 2015, og sist oppdatert 06/04 2017