Skal lede Statens innkjøpsenter

Anders W. Skumsnes er ansatt som direktør for det nyopprettede Statens innkjøpssenter.

Anders W. Skumsnes har en mastergrad i strategisk ledelse fra Norges handelshøyskole og har arbeidet med innkjøp i over 20 år.
Anders W. Skumsnes har en mastergrad i strategisk ledelse fra Norges handelshøyskole og har arbeidet med innkjøp i over 20 år. Foto: Difi
Sist oppdatert

Senteret skal inngå og forvalte innkjøpsavtaler for statlige virksomheter og er en del av Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT).

Anders W. Skumsnes (48) har en mastergrad i strategisk ledelse fra Norges handelshøyskole. Han har arbeidet med innkjøp i over 20 år, i ulike lederstillinger, både i privat og offentlig sektor.

– Jeg gleder meg til å begynne arbeidet med å etablere Statens innkjøpssenter. Staten gjør innkjøp for mer enn 185 milliarder kroner hvert år. Selv om bare en begrenset del egner seg for sentralisering, vil vi kunne effektivisere store deler av innkjøpene ved å tilrettelegge for bruk av digitale løsninger i bruk av avtalene, sier Skumsnes.

Mer profesjonelle innkjøpsprosesser

Regjeringen forventer at opprettelsen av Statens innkjøpssenter gir mer profesjonelle, effektive og enkle innkjøpsprosesser, samt bedre innkjøp. For staten ventes sentrale rammeavtaler å gi lavere priser, reduserte transaksjonskostnader, økt bruk av elektronisk handel og bedre regelverksetterlevelse.

Arbeidet med å forberede konkurranser vil kunne starte i løpet av første kvartal.

Denne saken ble første gang publisert 06/01 2016, og sist oppdatert 06/04 2017