Skalerbar multinivå shuttle

SSI Schäfers nye Navette kombinerer fordelene til en shuttle og miniloadkran i én enhet.

Sist oppdatert

Navette-shuttlen er integrert i reolgangenes stålkonstruksjon i et automatisk miniloadlager og betjener som enkeltkomponent opptil åtte lagernivåer – to av dem parallelle. Den er utstyrt med retrievere som er plassert over hverandre, for eksempel kassegripere. Hver retriever kan transportere to skuffer, lagerkasser eller bokser og transporterer i hver syklus fire enheter samtidig. I én arbeidssyklus betjener Navette lagerplasser på to nivåer og realiserer på den måten dobbelt arbeidsgang. Den samtidige inn- og utlagringen på en posisjon minimerer kjøretidene og fordobler prosesseffektiviteten.

    

Universell automasjonsløsning

Multinivå shuttlen kan integreres i en universell automasjonsløsning med 3D Matrix Solution fra SSI Schäfer. Da benyttes conveyorsystemer, Navette-kraner og Navette-Shuttle på X-, Y- og Z-aksen. Enhetene er designet for å skape et optimalt samspill, men opererer konsekvent selvstendig, parallelt og uavhengig av hverandre.

Alle komponenter kan integreres i nesten fritt antall og plasseres etter behov uten at funksjonene i det totale systemet skal endres. Utvidelser kan dessuten gjennomføres uten at det påvirker den løpende driften. Resultatet er ifølge produsenten en svært dynamisk gods-til-person plukkeprosess hvor lagring, bufring og individuell sekvensering realiseres i ett enkelt system.

Denne saken ble første gang publisert 21/10 2015, og sist oppdatert 06/04 2017