Sportamore automatiserer

Nordens ledende sportsbutikk på nett investerer i AutoStore.

AutoStore-anlegget til Sportamore skal leveres av Swisslog.
AutoStore-anlegget til Sportamore skal leveres av Swisslog. Foto: AutoStore
Sist oppdatert
– Logistikkanlegget gir oss en reell kapasitet for vekst og skaper forutsetning for lavere håndteringskostnader, økt effektivitet, leveransekvalitet og skalerbarhet i vår logistikk, forteller logistikksjef Jonas Kolehmainen.
– Logistikkanlegget gir oss en reell kapasitet for vekst og skaper forutsetning for lavere håndteringskostnader, økt effektivitet, leveransekvalitet og skalerbarhet i vår logistikk, forteller logistikksjef Jonas Kolehmainen. Foto: Sportamore

Sportamore AB er Nordens største og raskest voksende sportsbutikk på nett. Selskapet ble etablert i 2009 og åpnet nettbutikken i mai 2010.  Sportamore selger ca. 15.000 artikler fra rundt 300 ulike varemerker innenfor mer enn 30 ulike idrettsgrener.

 

Nytt logistikksenter

Sportamores raske vekst gir økt kompleksitet på grunn av et større antall kunder og et bredere samt mer omfattende produktutvalg. Selskapet disponerer i dag et 11.000 kvm stort logistikksenter i Spånga i Stockholm, men for å sikre en rask og lønnsom vekst, har selskapet underskrevet en leieavtale for et nytt moderne lager- og distribusjonssenter i Eskilstuna Logistikpark.

 

Oppstart til sommeren

Det nye logistikkanlegget er på 23.000 kvadratmeter og skal driftsettes til sommeren. Den automatiserte lagerløsningen fra Swisslog består av et AutoStore-system, et banesystem, arbeidsstasjoner for plukking, pakking og innlagring samt Swisslogs Warehouse Management System (WMS).

– Swisslog var den leverandøren som kunne kombinere en effektiv lager- og robotløsning i form av AutoStore med en frittstående plukk- og pakkfunksjon. En kombinasjon og en løsning som vi opplever vil gi oss det beste av to verdener og en god fleksibilitet for å håndtere vår økende vekst, sier logistikksjef Jonas Kolehmainen i Sportamore.

 

Det nye logistikkanlegget til Sportamore er på 23.000 kvadratmeter og skal driftsettes til sommeren.
Det nye logistikkanlegget til Sportamore er på 23.000 kvadratmeter og skal driftsettes til sommeren. Foto: Sportamore

Denne saken ble første gang publisert 21/02 2017, og sist oppdatert 06/04 2017