Storavtale til Høgevoll og DSI

Bygger storanlegg for buss sammen på Forus. Unik Terminal er navnet.

50.000 KVM: Anlegget skal bygges og eies av Unik Terminal og leies ut til Kolumbus. Det vil bli base for rundt 270 busser og 600 sjåfører og skal stå klart i november 2016.
50.000 KVM: Anlegget skal bygges og eies av Unik Terminal og leies ut til Kolumbus. Det vil bli base for rundt 270 busser og 600 sjåfører og skal stå klart i november 2016.
Sist oppdatert

ROGALAND: Forus er valgt som lokasjon for hovedterminalen i et av Europas største bussveiprosjekter, Bussvei 2020.

Nylig kunne eiendomsutvikleren Høgevoll AS og Det Stavangerske Investeringsselskap AS (DSI) melde at de vant anbudskonkurransen om anlegget på totalt 50.000 kvm. Avtalen har en varighet på opptil 36 år. 

Kjempeprosjekt

Bussvei 2020 er altså navnet på et av Europas største bussveiprosjekter. Det skal etter planen åpnes sommeren 2021.

På en rekke veistrekninger i Rogaland skal det bygges egne felt for bussene og de skal prioriteres i veikryss. Det fylkeskommunale selskapet Kolumbus har ansvaret, og nå er det klart at selskapets hovedterminal i prosjektet skal bygges på Forus vest.

- Forus er næringslivets motor i Stavanger-regionen og blir nå også navet i kollektivtilbudet, forklarer Stein Racin Grødem, talsperson i Forus-samarbeidet.

- Anlegget blir riktignok ikke en passasjerterminal, men beliggenheten betyr likevel at de rundt 40 000 Forus-ansatte vil få et spesielt godt tilbud i bussveiprosjektet,

Unik Terminal

Tomten, som ligger rett ved det kommende IKEA-bygget ved Solasplitten, tilhører eiendomsutvikleren Høgevoll AS og Det Stavangerske Investeringsselskap AS (DSI).

Gjennom det felleseide selskapet Unik Terminal har de to aktørene fått en avtale med varighet på 20 år pluss to åtteårige forlengelsesopsjoner.

Anlegget skal bygges og eies av Unik Terminal og leies ut til Kolumbus. Det vil bli base for rundt 270 busser og 600 sjåfører og skal stå klart i november 2016.

- Dette er en langsiktig prestisjeavtale som vi er meget stolte. Tomten er meget velegnet, og Forus er et knutepunkt i regionen sentralt beliggende mellom Stavanger, Sandnes og Sola, sier Arild Egeland, adm. direktør i Høgevoll AS.

Forus-samarbeidet

Høgevoll er deltaker i Forus-samarbeidet, der eiendomsaktører driver langsiktig omdømmebygging av området som nasjonalt og internasjonalt verdiskapningssenter.

Samarbeidet består ellers av av FORTIN AS, Forus Parkering AS, 2020park, Høgevoll, NCC Property Development, Base Property, Kanalsletta Utvikling, Seabrokers, Tjelta Eiendom, Tvedtsenteret, Norwegian Property, Forus Næringspark, IKM Eiendom, Trallfa Eiendom og Brødrene Kverneland Eiendom.

Sammen representerer deltakerne eksisterende og planlagte næringseiendommer på ca 1,2 millioner kvm på Forus.

 

Kolumbus-terminal. Foto: Carina Johansen.
Kolumbus-terminal. Foto: Carina Johansen.

Denne saken ble første gang publisert 23/07 2015, og sist oppdatert 06/04 2017