Tar ledertrøyen i den norske nettskyen

IT-driftsselskapet Basefarm går i allianse med Accenture, Avanade Norge og Microsoft.

Lena Lundgren (Avanade), Morten Meier (Microsoft), Bjart Kvarme (Basefarm) og Leif Arne Rones (Accenture) står sammen om skyen.
Lena Lundgren (Avanade), Morten Meier (Microsoft), Bjart Kvarme (Basefarm) og Leif Arne Rones (Accenture) står sammen om skyen. Foto: Bo Mathisen
Sist oppdatert

Fakta

  • Microsoft, Accenture, Avanade Norge og Basefarm inngår en bred allianse for å posisjonere seg for hybride skytjenester (norsk privat sky og offentlig, internasjonal sky).
  • Alliansen leverer allerede i dag en norsk sky som ivaretar norske myndigheters regulatoriske krav.
  • Oppdragsgivere får ett felles kontaktpunkt til alliansen som vil rigge team/virtuell organisasjon ut i fra oppdragsgiveres problemstilling.
  • Alliansen retter seg i første omgang mot offentlig sektor, mellomstore og store bedrifter. Alliansen vil utvikle tilpassende løsninger mot en rekke sektorer som bank/forsikring, helse, stat/kommune, industri og reiseliv.

Alliansen understøtter Digital agenda og Nasjonal strategi for bruk av skytjenester fra april 2016.

Firkløveret vil hjelpe moderniseringsminister Jan Tore Sanner med å flytte offentlig sektor til skyen og bidra til økt digitalisering og høyere produktivitet.

– Samarbeidet er strategisk og vi vil tilby ett kontakt- og leveransepunkt for partnernes samlede tjenestespekter. Vi etablerer med andre ord en sikker, skalerbar og fleksibel global plattform som skal realisere mål innen digitalisering, modernisering og innovasjon, sier Morten Meier, direktør for offentlig sektor i Microsoft Norge.

 

Økt datasenterkapasitet

Basefarm har blitt invitert inn i det allerede etablerte samarbeidet mellom Accenture, Avanade Norge og Microsoft.

For å møte etterspørselen om en norsk nettsky vil Basefarm til høsten supplere med ytterligere 6.000 kvadratmeter datasenterkapasitet på Lørenskog.

For å gjøre det enklere for norske kunder å bruke internasjonale tjenester og samtidig overholde alle regulatoriske krav tilbyr Basefarm hybride skytjenester. Hybridskyen innebærer å koble Basefarms private, norske sky til globale skytjenester med nærmest ubegrenset kapasitet. En hybrid skyløsning gir kunden full fleksibilitet på plassering av data – for eksempel i Norge når lovgivningen forutsetter dette.

Denne hybridløsningen har Accenture, Avanade Norge og Microsoft valgt å støtte seg på og kan bli løsningen for alle som har fått digital marsjordre av statsråd Sanner.

– Dette vil gi private og offentlige aktører en ny norsk nettsky som senker terskelen for å utnytte mulighetene, ikke minst i bransjer og sektorer som er avhengig av høy sikkerhet og norsk lagring av enkelte data, sier Bjart Kvarme, fungerende CEO i Basefarm.

– Skytjenester forandrer måten vi arbeider på og er en sentral del av den digitale transformasjonsreisen. Å flytte infrastrukturløsninger og applikasjoner til skyen handler ikke bare om å kunne redusere kostnader til IKT. Det gir også nye muligheter for økt effektivitet, produktivitet, ytelse og for innovasjon gjennom nye arbeidsformer, sier Lena Lundgreen, Country Manager i Avanade Norge.

– Dette handler om å gjøre det lett for kunden. Med denne løsningen kan våre kunder sikkert og enkelt levere digitale skytjenester innbyggere, forbrukere og næringsliv i stadig større grad forventer. Dette åpner døra for nye og innovative løsninger som hele samfunnet vil dra nytte av, sier Tonje Sandberg, administrerende direktør i Accenture.

Denne saken ble første gang publisert 01/08 2016, og sist oppdatert 06/04 2017