Top-Toy får ny lekegrind

Den nye lekegrinden på det nordiske sentrallageret til Top-Toy utenfor København vil romme 35.000 kasser og 60 roboter. Men det er bare starten.

Sist oppdatert

Top-Toy A/S er Nordens ledende leverandør av leker og barneprodukter med nær 300 butikker i de to kjedene BR og TOYS”R”US.

Selskapet har valgt Swisslog som partner for sitt nye automatiserte e-handels- og distribusjonslager i Greve, rett utenfor København.

– Etter en lang og grundig beslutningsprosess valgte vi Swisslog som partner. De tilbød oss en overlegen totalløsning med hensyn til både den rent tekniske løsningens design og ytelse, og det kommersielle og finansielle opplegget, sier Jens Hansen.
– Etter en lang og grundig beslutningsprosess valgte vi Swisslog som partner. De tilbød oss en overlegen totalløsning med hensyn til både den rent tekniske løsningens design og ytelse, og det kommersielle og finansielle opplegget, sier Jens Hansen. Foto: Top-Toy

Flerkanalstrategi

– Investeringen er et ledd i vårt arbeid med å virkeliggjøre vår flerkanalstrategi og dermed tilby en bedre kundeopplevelse ved å integrere og effektivisere vareflyten, sier Jens Hansen, COO Top-Toy.

Hjertet i det nye anlegget er en AutoStore-løsning som integreres med automatisert baneteknologi, ergonomiske arbeidsstasjoner for effektiv plukking og pakking, automatiske emballasjeløsninger, internleveranser og returhåndtering. Hele prosessen er datadrevet og styres av Swisslogs wms SynQ i kombinasjon med Top-Toys eget wms.

I den første fasen skal det installeres en AutoStore som består av ca. 35.000 kasser og bli betjent av 60 roboter. Anlegget skal dimensjoneres slik at det kan håndtere opptil 100.000 kasser med 150 roboter.

– På et hardt konkurranseutsatt marked er vi ekstremt glade og stolte over å ha fått tilliten det innebærer å bli Top-Toys automatiseringspartner, sier Lars Hultén, adm. direktør for Swisslog Norden.

Denne saken ble første gang publisert 23/11 2018, og sist oppdatert 21/11 2018