Toyota overtar Vanderlande

Toyota Industries Corporation kjøper Vanderlande og blir en global ledende totalleverandør av løsninger innen materialhåndtering – fra manuelle til helautomatiske løsninger.

Med oppkjøpet av Vanderlande blir Toyota Industries Corporation en global ledende totalleverandør av løsninger innen materialhåndtering – fra manuelle til helautomatiske løsninger.
Med oppkjøpet av Vanderlande blir Toyota Industries Corporation en global ledende totalleverandør av løsninger innen materialhåndtering – fra manuelle til helautomatiske løsninger.
Sist oppdatert
Oppkjøpet av Vanderlande underbygger ytterligere TICOs posisjon som ledende totalleverandør innen materialhåndteringsindustrien.
Oppkjøpet av Vanderlande underbygger ytterligere TICOs posisjon som ledende totalleverandør innen materialhåndteringsindustrien.

Toyota Industries Corporation (TICO) har signert en avtale om å kjøpe Vanderlande av selskapets nåværende eier, NPM Capital. Ifølge en pressemelding er Vanderlande global markedsleder innen verdiskapende logistikkprosesser for automasjon ved flyplasser og i pakkehåndteringsmarkedet, samt at selskapet er den ledende leverandøren til lagre.

Grunnlagt i 1948 og med hovedkontor i Veghel, Nederland, har Vanderlande levert løsninger til mer enn 105 land med lokal tilstedeværelse i 30 av disse. Med innovative systemer, intelligent software og systemer for hele produktets livssyklus, har Vanderlande oppnådd signifikant vekst de siste årene og er velutrustet for fremtiden med nære og gode relasjoner med høyprofilerte kunder, heter det i pressemeldingen.

Styrker posisjonen innenfor automasjon

Transaksjonen støtter opp om TICOs strategiske ambisjon om å øke sin tilstedeværelse og posisjon innen automatisert materialhåndtering. Den etterfølger den nylig annonserte utvidelsen i Nord-America med oppkjøpet av Bastian Solutions LLC og er med å ytterligere underbygge TICOs posisjon som ledende totalleverandør innen materialhåndteringsindustrien.

– Vanderlande komplimenterer vårt nåværende produkt- og tjenestesortiment ved å tilby et komplett utvalg av automatiserte materialhåndteringsløsninger. Vi ser også en sterk strategisk match mellom våre omfattende salgs- og servicenettverk. Dette oppkjøpet skaper en enda større global dekning innen nesten alle markeder som har etterspørsel etter automasjon, uttaler Norio Wakabayashi, adm. direktør i TICO.

– Vanderlande er glad for å bli kjøpt opp av en så suksessfull og strategisk partner. Den økonomiske styrken bak TICO og dens globale tilstedeværelse vil hjelpe vårt selskap med å fortsette sin strategi om bærekraftig og lønnsom vekst, sier Remo Brunschwiler, adm. direktør i Vanderlande.

Beholder navnet

Oppkjøpet har blitt godkjent og støttet av ledelsen og arbeidsrådet i Vanderlande. Selskapet vil beholde sitt navn og sin bedriftsprofil, samt opprettholde sin aktivitet som en frittstående enhet fra de samme lokalene som før over hele verden.

Oppkjøpet skal nå gjennomgå de rutinemessige godkjenninger for oppkjøp, og endelig ferdigstilling av transaksjonen er forventet å finne sted i løpet av andre kvartal 2017.

Denne saken ble første gang publisert 23/03 2017, og sist oppdatert 24/03 2017