Tung industripris til lettvektsrobot

Swisslogs helautomatiserte robotløsning for stykkplukk – Automated Item Pick – er blitt hedret med en anerkjent tysk industripris.

Samarbeidet mellom Swisslog og KUKA fører til kontinuerlig utvikling av løsninger som inngår i Industri 4.0-konseptet.
Samarbeidet mellom Swisslog og KUKA fører til kontinuerlig utvikling av løsninger som inngår i Industri 4.0-konseptet. Foto: Swisslog
Sist oppdatert

Det er det tyske medieselskapet Huber Verlag für neue Medien som står bak "Industripreis". Årets utdeling var den ellevte i rekken, og en ekspert jury bestående av professorer, forskere, industrieksperter og journalister kåret vinnere i totalt 14 kategorier. Swisslogs Automated Item Pick (AIP) vant kategorien "Intralogistics & Produktion Management".

 

Øker plukkeffektiviteten

Basis i Swisslogs AIP-løsning er KUKAs lettvektsrobot LBR iiwa, som er utstyrt med moderne sensorteknologi og en 7-akslet gripemekanisme. Roboten kan lett integreres med Swisslogs gods-til-person-løsninger, som for eksempel det kompakte lagringssystemet AutoStore, den mobile hylleløsningen CarryPick eller skyttel-løsningen CycloneCarrier.

Lettvektsroboten kan enten plukke alene eller assistere personell med plukkjobber uten behov for sikkerhetsgjerde eller avskjerming mellom menneske og maskin. Løsningen øker plukkeffektiviteten betraktelig og gjøre ordrehåndteringen raskere, mer fleksibel med mindre risiko for feilplukk. Dette gir en forbedret kvalitet på plukket samt bedre kundetilfredshet.

 

Fokus på robot-innovasjoner

Samarbeidet mellom Swisslog og KUKA fører til kontinuerlig utvikling av løsninger som inngår i Industri 4.0-konseptet. Den helautomatiserte lettvektsroboten er nå blitt midtpunktet i en moderne materialflyt innenfor ulike logistikkløsninger. Begge selskapene jobber for fullt med å videreutvikle denne plukkløsningen og vil snart presentere denne roboten med et større utvalg av gripemuligheter. I tillegg jobbes det også mot lanseringen av en innovativ robot-løsning for automatisk kartonghåndtering som muliggjør en automatisk palletering av kartonger i forskjellige størrelser.

Denne saken ble første gang publisert 22/06 2016, og sist oppdatert 06/04 2017