A. Olufsen Ship & Offshore investerer i avgrading

Før utførte man sliping og avgrading med vinkelsliper. Nå gjøres samme jobben med en automatisk avgradingsmaskin. Resultatet er økt kapasitet og vesentlig bedre arbeidsmiljø.

Operatører under opplæring på maskinen. Maskinen er enkel i bruk og læres på kort tid.
Operatører under opplæring på maskinen. Maskinen er enkel i bruk og læres på kort tid.
Publisert Oppdatert
Filtersystemet sørger for rent og sunt arbeidsmiljø.
Filtersystemet sørger for rent og sunt arbeidsmiljø.

A. Olufsen Ship & Offshore som jobber med service til skip- og offshoreindustrien holder til på Killingøy i Haugesund. Selskapet startet opp med en ansatt i 1977 og rettet seg i hovedsak mot reparasjon og ombygging av fiskeflåten og landbasert industri. I dag har bedriften 52 ansatte og de fleste oppdragene kommer fra offshoreindustrien.

Korte frister

Daglig leder Arne Olufsen forteller at en stor del av virksomheten dreier seg om demobilisering og mobilisering av skip:

- Skipene legger da til kai og skal tømmes for utstyr etter endt oppdrag, før nytt utstyr skal om bord til neste oppdrag. Diverse reparasjoner skal også gjøres samtidig, og skipene skal så fort som mulig ut igjen så vi jobber med veldig korte frister. I verkstedet foretar vi reparasjoner av eksisterende utstyr og produksjon av nytt.

Automatisk avgrading

Bedriften har et bredt utvalg av maskiner for å kunne dekke kundenes varierende behov. I et eget bygg produseres rustfritt og aluminium med en Tecnocut Idroline vannskjærer med et skjærebord på 2x4 meter, levert av Din Maskin. I det nylig utvidede hovedbygget utføres montasje og sveising, og her finnes sager, saks, kantpresse og skjærebord.

Her står også det nyeste tilskuddet i maskinparken, en avgrader fra Costa. Denne maskinen er utstyrt med tre aggregater, ett med slipebånd og to med børster. Slipebåndet fjerner slagg som oppstod under utskjæring i brennebordet, og børstene fjerner skarpe kanter. Maskinen, modell Costa MD4 CVV, er levert av Din Maskin og kan slipe alle typer materialer. Siden maskinen er utstyrt med vakuumbord legges detaljene løst på bordet og går automatisk gjennom maskinen. Maskinen er også tilkoblet et filtersystem som fanger opp alt støvet.

Økt kapasitet - bedre miljø

Tidligere har sliping og avgrading vært gjort manuelt med vinkelsliper. Med den siste maskininstallasjonen hos A. Olufsen Ship & Offshore kan de i dag slipe og avgrade langt flere detaljer, med mindre støy og støv enn de kunne tidligere. Det er også langt mindre belastende for operatøren å betjene slipemaskinen enn å stå med en vinkelsliper.

For mer informasjon besøk: www.olufsen-skipsservice.no og www.dinmaskin.no

Costa MD4 CVV med arbeidsbredde på 1150mm ferdig installert ho A. Olufsen Ship & Offshore
Costa MD4 CVV med arbeidsbredde på 1150mm ferdig installert ho A. Olufsen Ship & Offshore