Allsidig fasefres fra Sandvik Coromant

Flere ulike avfasinger er mulig med bruk av nye CoroMill 495.

CoroMill 495 er et universalverktøy fra Sandvik Coromant.
CoroMill 495 er et universalverktøy fra Sandvik Coromant. Foto: Sandvik Coromant
Publisert Oppdatert

For å håndtere behovet for flere dedikerte verktøy i et maskineringssenter, for å utføre ulike avfasinger, kan Sandvik Coromant nå tilby CoroMill 495, et universalverktøy som gjør at man kun behøver et enkelt avfasingsverktøy for å utføre flere typer avfasingsoperasjoner. Dette gir ikke bare ekstra plass i verktøysmagasinet, men minimerer også verktøylager og kostnader.

Samme verktøy til flere operasjoner

De fleste komponenter krever minst en avfasing, og fordi flertallet av moderne verksteder kjører små serier i mange forskjellige materialer, byttes verktøy veldig ofte og det brukes mye tid på oppsett. Med CoroMill 495 kan samme verktøyet håndtere en rekke avfasingsoperasjoner, redusere avbruddstid og maksimere maskinutnyttelsen. Verktøyet har indekserbare skjær med fire skjærkanter og skjærholder med et stort antall skjær.

Til ulike materialer

På samme måte som konvensjonelle avfasingsverktøy, kan CoroMill 495 brukes til å passere gjennom et borehull og avfase undersiden av komponenter.

Tilgjengelige skjærdiametre inkluderer 12-25 mm og 40-63 mm for å skape 15°, 30°, 45° og 60° avfasingsvinkler med koplingstyper som et sylindrisk skafteverktøy av typen Coromant EH og Coromant Capto.

Både GC1030 (-PM-geometri) og GC1040 (-MM-geometri) sorter er tilgjengelige for å sikre vellykket avfasing i en rekke ulike materialer, inkludert stål, rustfritt stål, støpejern, aluminium og varmebestandige superlegeringer.

For mer informasjon besøk: www.sandvik.coromant.com/no