Amada på EuroBLECH 2018

Amada stiller sterkt på EuroBLECH-messen i Hannover 23. til 26. oktober i år. En utvidet ENSIS-fiberlaserserie vises sammen med flere andre nyheter. Maskinprodusenten legger også vekt på fabrikkinnovasjon med visualisering fra begynnelsen.

Amada ENSIS-3015AJ 9kW fiberlasermaskin blir å finne på EuroBLECH 2018.
Amada ENSIS-3015AJ 9kW fiberlasermaskin blir å finne på EuroBLECH 2018.
Publisert

Amadas ENSIS laserskjæremaskiner, som bruker sin egen AJ fiberlaserkilde med unik strålekontrollteknologi, har bygget opp et godt rykte de siste årene. Ved hjelp av kun 2 kW eller 3 kW effekt, kan Amada-maskinene prosessere tynne til tykke materialer med en enkelt linse.

Utvider ENSIS-serien

Høyere effektkrav er blitt mer vanlig, så Amada har lagt til varianter med 6 kW og 9 kW i ENSIS-serien for å møte denne økte etterspørselen.

Amadas ENSIS-teknologi er ikke bare egnet til skjæring av plater. Nå introduseres også ENSIS RI-maskin (skjæring av plater + rør/profiler) og utvider serie FLW ENSIS robot-fiberlasersveising for å oppfylle kundenes krav.

Nå introduseres også ENSIS RI-maskin (skjæring av plater + rør/profiler) og utvider serie FLW ENSIS robot-fiberlasersveising
Nå introduseres også ENSIS RI-maskin (skjæring av plater + rør/profiler) og utvider serie FLW ENSIS robot-fiberlasersveising

ENSIS-3015AJ 9 kW fiberlaser

Ifølge Amada har ENSIS-3015AJ 9 kW overlegen prosesseringsstabilitet, spesielt for tykt bløtstål, med avansert ENSIS-teknologi. Med utgangspunkt i suksessen til 2 kW og 3 kW ENSIS-maskinene, introduserer Amada ENSIS 9 kW, utstyrt med både den patenterte teknologien Variable Beam Control og det nye Auto Collimation-systemet. Kombinasjonen av disse to teknologiene, med mulighet for enkeltlinse, resulterer i svært høy kvalitet, høyhastighetsskjæring og høyhastighetsgjennomhulling, spesielt ved prosessering av tykt bløtstål. For eksempel, 25 mm bløtstål kan gjennomhulles på 1 sekund. Amadas CFC skjæreteknologi for å øke skjærehastigheten og redusere forbruket av hjelpegass vil også bli demonstrert på EuroBLECH. Denne maskinen er også utstyrt med Amadas nye elektriske LST-3015e vekslebord.

ENSIS-3015AJ 6 kW fiberlaser

Denne maskinen har helautomatisk laste/losse-system med delefjerning.

I tillegg til å stille ut en ENSIS 9 kW fiberlaser, introduserer Amada også varianten på 6 kW på EuroBLECH 2018. Som ved alle Amada fiberlasere, bruker ENSIS 6 kW Amadas egendesignede og -byggede fiberlaserenhet. Ved å kombinere den patenterte teknologien Variable Beam Control og det nye Auto Collimation-systemet, er ENSIS 6 kW godt egnet for automatiserte applikasjoner med høy produktivitet. Automatisk plukking av deler er forenklet på grunn av den brede snittbredden som dannes av disse avanserte ENSIS-teknologiene under skjæring, i motsetning til standard fiberlasere. ENSIS 6 kW er koblet til ASF-3015EU automatisk høytlagersystem og TK-3015L plukkrobotsystem.

På EuroBLECH 2018 vil det bli verdenspremière på EML-2515AJ servo-elektrisk stanse og fiberlaser kombinasjonsmaskin.
På EuroBLECH 2018 vil det bli verdenspremière på EML-2515AJ servo-elektrisk stanse og fiberlaser kombinasjonsmaskin.

EML-2515AJ 3 kW kombinasjonsmaskin

EuroBLECH 2018 vil bli verdenspremièren til EML-2515AJ servo-elektrisk stanse og fiberlaser kombinasjonsmaskin. Amada flagger prosessutvidelse, reduserte driftskostnader og redusert oppsett. Som en fortsettelse av Amadas utvidelse av sitt utvalg av fiberlaserkombinasjoner, er EML-2515AJ utstyrt med Amadas egne 3 kW fiberlaserkilde og flere oppsettsreduserende funksjoner. Først er det PDC-enheten (Punch Die Changer) som kan ta 220 stanseverktøy og 440 dyner. Dette gjør det mulig med automatisk verktøyskifte i syklus for å redusere oppsettid og gi stansede deler av høyere kvalitet. For det andre er det den 4-stasjons automatiske dyseskifteren. MPT (Multi-Purpose Turret) inneholder også en 4 stasjons gjengeenhet. EML-2515AJ er også utstyrt med et RMP-3015N automatisk inn- og utmatersystem.

Operatørfokuserte fordeler

Amada stiller ut de kompakte og ergonomiske EG elektriske kantpresser.
Amada stiller ut de kompakte og ergonomiske EG elektriske kantpresser.

Når det gjelder knekking, vil vi stille ut EG elektriske kantpresser: en kompakt ergonomisk maskin som omfatter Amadas patenterte dobbelservoteknologi som tillater deleproduksjon med høy hastighet og høy presisjon, med ekstra operatørfokuserte fordeler.

Alle maskiner som stilles ut vil bli koblet til Amadas IoT-kompatible V-Factory-system, som gir et grunnlag for detaljert support. Dette er mulig fordi alle maskinene er utstyrt med AMNC 3i styring.

Amada er blant de ledende innen strålekontrollteknologier og vil fortsette å levere produkter og tjenester som oppfyller deres motto om å “vokse sammen med våre kunder”.

Amada stiller ut på EuroBLECH i hall 12, stand D06 og F06.

For mer informasjon se: www.amada.no