Amada satser stort i Europa

Det ble en storslått åpningsseremoni for Amadas nye industrianlegg i Charleville Mézières. Store investeringer og modernisering skal styrke Amadas tilstedeværelse i Europa.

Amada styrker sin tilstedeværelse i Europa med utvidete lokaler og moderne teknologi.
Amada styrker sin tilstedeværelse i Europa med utvidete lokaler og moderne teknologi.
Publisert

Som en av verdens ledende innen maskiner for bearbeiding av tynnplater, bekrefter Amada sin posisjon i Frankrike og sitt ønske om å utvikle produksjonen og aktivitetene i Europa. Modernisering, automasjon og utvidelser øker produksjonskapasiteten og gjør dette anlegget i Charleville Mézières til gruppens nye europeiske maskinlager.

Store investeringer

Amada, den japanske gruppen som har vært etablert i Frankrike i mer enn 30 år, annonserte dette i september 2013. Forpliktelsen står ved lag! Den Japanske gruppen har allerede investert 28,5 millioner euro i Frankrike, og investeringene når 40 millioner i løpet av 2018. Den siste runden som er planlagt for Charleville Mézières-anlegget, verdt 13 millioner euro, har nettopp blitt fullført. Innvielsesseremonien ved det nye industrianlegget i Charleville Mézières fant sted den 2. juni i nærvær av Mitsuo Okamoto, styreleder og adm. direktør i gruppen, samt mange offentlige representanter, inkludert Japans ambassadør i Frankrike.

Amadas ENSIS fiberlaserskjæremaskin med variabel laserstråle er et av flaggskipene i Amadas laserportefølje.
Amadas ENSIS fiberlaserskjæremaskin med variabel laserstråle er et av flaggskipene i Amadas laserportefølje.

Viktig logistikksenter

Som spesialist innen produksjon av maskiner for laserskjæring og stansing, har nyinvesteringene gjort det mulig å utvide produksjonen av laserskjæremaskiner av siste generasjon, starte med produksjon av automatiserte knekkeceller og gjøre dette anlegget til et viktig logistikksenter for gruppen i Europa. En ambisiøs industriplan med byggingen av 13.000 m2 industri- og kontorhaller, renoveringen av 8000 m2 lokaler bygget på 1970-tallet og anlegging av 13.000 m2 med veier og parkeringsplasser. Anlegget har en utbredelse på 101.000 m2.

Amada HG er en avansert robotisert kantpresse med automatisk verktøyveksler.
Amada HG er en avansert robotisert kantpresse med automatisk verktøyveksler.

Direkte til kunde

Utvikling og optimering av aktiviteter i Europa og konsolidering av engasjementet i Frankrike er gruppens motto. Amada har investert i produksjonsverktøy, og har alltid til hensikt å forbedre ergonomi og produktivitet. Kjøpet av et mer effektivt bearbeidingssenter og integrering av robotteknikk i sandblåsing- og sveiseprosessene til rammene, er et utmerket eksempel. Den nye monteringshallen er utvidet og modernisert i henhold til Japanske standarder og lagerhallen gjør det nå mulig å sende maskiner direkte til Amada-kundene og slik redusere kostnader og forsinkelser.

For mer informasjon besøk: www.amada.no