Amada tar kvaliteten på fiberlaser til nye høyder

For å bringe kvaliteten på fiberlaserskjæring til nye høyder lanserer Amada to avanserte teknikker: Silkemyk fiberskjæring og gassmikser. Nyvinningene er tilgjengelige for Amada ENSIS og LCG (4 kW+) fiberlaserskjæremaskiner.

Amada Silky Cut gir redusert energiforbruk og gode skjæreresultater på større materialtykkelser.
Amada Silky Cut gir redusert energiforbruk og gode skjæreresultater på større materialtykkelser.
Publisert

Samtidig som bransjens kontinuerlige behov for fiberlaserteknologi drives av høye prosesshastigheter, er det godt dokumentert at kvaliteten blir dårligere sammenlignet med CO2-lasere når det bearbeides tykkere plater i bestemte materialer. Med dette i tankene er Amadas Silky Cut utviklet for å tilby prosessering av rustfritt stål med en tykkelse på 15 mm i CO2-kvalitet ved hjelp av fiberlaserteknologi.

Redusert energiforbruk

Det som er spesielt for Amada er Silky Cut. Dette er en kombinasjon av selskapets egen fiberlaserkilde, ny skjærehodedesign og optimalisering av strålebaneoptikken, samt avansert forståelse for gasstrømningsdynamikk og stråleformingsteknikker. Nå kan kundene prosessere middels til tykt rustfritt stål og være trygge på at resultatet vil oppfylle de strengeste standardene. I tillegg kan brukere som prosesserer tykkere materialer, nyte godt av redusert energiforbruk knyttet til fiberlaserskjæring, noe som er typisk 70 prosent lavere enn tilsvarende CO2-laser. Sektorer som drar nytte av dette er utstyrsleverandører til olje- og gass og næringsmiddelutstyr.

Gjennomprøvd gassblanding

Noe som også er unikt for Amada er Gas Mixer, som er konstruert for å prosessere aluminium i CO2-kvalitet ved hjelp av fiberlaserteknologi.

Selv om man kan oppnå så godt som avfallsfri fiberlaserprofilering ved å bruke oksygen som skjæregass, er denne løsningen neppe relevant fordi det ikke er mulig å sveise etter oksygenskjæring. Derfor velger de fleste nitrogen ved skjæring av aluminium, noe som er raskt, men med en kvalitet som er dårligere enn hva som er tilfredsstillende i noen tilfeller.

Ved å bruke Amadas Gas Mixer-system blandes gasser til et gjennomprøvd forhold som muliggjør den perfekte kombinasjonen av bedre skjærekvalitet og etterskjærings-sveisbarhet. Deretter kan brukerne eliminere sekundære operasjoner og redusere sveisefeil sammenlignet med oksygenskjærte deler. Produsenter som arbeider i bilindustrien, i luftfartsmarkedet og generelle underleverandørmarkeder vil være blant de som har størst nytte av dette.

Silky Cut og Gas Mixer får du på Amada ENSIS og LCG (4 kw+) fiberlaserskjæremaskiner.
Silky Cut og Gas Mixer får du på Amada ENSIS og LCG (4 kw+) fiberlaserskjæremaskiner.

Ikke på akkord med kvaliteten

Sammen med Silky Cut og Gas Mixer vil kunder som velger ENSIS-maskiner dra nytte av den ekstra fordelen med original variabel strålestyringsteknologi. Ifølge Amada gir ENSIS-teknologi høyhastighetsprosessering av tynne materialer, høykvalitetsprosessering av tykt svartstål med ubetydelig tap, og høyhastighetspiercing av tykt svartstål. Videre kan 3 kW ENSIS fiberlaser prosessere svartstål (25 mm) i samme tykkelse som en standard 6 kW fiberlaser med halv effekt. Resultatet er lavere kostnad per del, lavere energiregninger og større fortjenestemarginer. ENSIS-maskinen har vist seg å være spesielt populær blant underleverandører som krever fleksibilitet med reduserte prosesskostnader.

Mens mange produsenter går over til fiberlaserteknologi for å øke fortjenesten ved å benytte raskere prosessering og redusert energiforbruk på tynne deler, kan det gå ut over kvaliteten i den tykkere enden av materialspektret. Med dette i tankene, bør enhver produksjons- eller profileringsfabrikk som bruker tynne og tykke materialer, ifølge Amada, velge Silky Cut og Gas Mixer for å oppnå hele materialspekteret. Det vil ikke lenger være behov for å beholde en CO2-laserskjæremaskin, eller gå på akkord med kvaliteten.

For mer informasjon se: www.amada.no