Åpent hus hos Hermle

Det var stor interesse fra 2300 besøkende under «åpent hus» hos Hermle i mai i år. Trender innen maskinkonstruksjon ble presentert og tema i år var produksjon, automasjon og digitalisering.

2300 gjester fra flere enn 30 land besøkte Hermle Open House 2019.
2300 gjester fra flere enn 30 land besøkte Hermle Open House 2019.
Publisert

Nok en gang åpnet Maschinenfabrik Berthold Hermle AG portene til sitt tradisjonelle Open House i fire dager. Flere enn 1000 firmaer og 2300 gjester, herav 900 internasjonale gjester, kunne få et omfattende inntrykk av produkter, automasjonsløsninger, digitalisering, industri 4.0-løsninger og Hermle-servicetjenestene som servicekompetanse, området generativ fremstilling og Hermle-brukerskolen. Gjestene kom fra flere enn 30 land, inkludert store delegasjoner fra de europeiske nabolandene som Tsjekkia, Frankrike, Benelux, Østerrike, Sveits, Polen, Spania, Italia, UK og Skandinavia og også en lang rekke firmaer fra USA, Kina, Korea, Japan og de Forenede Arabiske Emirater. Interessen for Hermles produkter og automationsløsninger er tydeligvis stor med tanke på at dette foregår kun måneder før EMO-messen.

Spennende robotløsning

Et høydepunkt var helt sikkert robotsystemet RS 05-2, som med et plassbehov på kun 2 m2 og med sin fleksibilitet og modularitet er, ifølge maskinprodusenten, uovertruffent. Med en løftekapasitet på 10 kg og en «perfekt» tilgjengelighet er RS 05-2 allerede nå på ønskelisten hos en rekke interessenter.

Robotsystemet RS 05-2 er nå tilgjengelig på fem av Hermles maskinmodeller.
Robotsystemet RS 05-2 er nå tilgjengelig på fem av Hermles maskinmodeller.

Stor oppmerksomhet

Flere enn 20 bearbeidinger spesielt programmert og fremstillet til Open House tydeliggjør Hermle-produktenes høye presisjon og pålitelighet. En angivelig avsponings-verdensrekord, som ble nådd nylig, ble overgått med 20 prosent (det kommer snart en video på YouTube). Men også klassiske komponenter fra bransjene luft- og romfartsteknologi, medisin, verktøy- og formbygging og tallrike andre bransjer fikk stor oppmerksomhet blant fagpublikumet. To virkelig fine oppmerksomhetsskapere var helt sikkert „Fritz the Bull“ og „Ben the Bear“: show-komponenter, som ble effektfullt iscenesatt og fikk stor oppmerksomhet hos gjestene. Også en seilbåt, som kombinerte Hermles MPA-teknologi og kjernekompetansen i fresing, var en komponent som fikk oppmerksomhet.

En spesialutstilling med over 50 utstillere fra områdene spennteknikk, program- og maskinvare hadde også mange besøkende. På grunn av de tallrike faglige foredragene, som foregikk parallelt med spesialutstillingen, fikk sistnevnte et helt eget emnetyngdepunkt. Prosesskjeden med flere partnerfirmaer viste prosessen fra råemne til ferdig emne.

En seilbåt, som kombinerte Hermles MPA-teknologi og kjernekompetansen i fresing, var en komponent som fikk oppmerksomhet.
En seilbåt, som kombinerte Hermles MPA-teknologi og kjernekompetansen i fresing, var en komponent som fikk oppmerksomhet.

Opplæring og service i fokus

Hermles brukerskole presenterte sitt nye opplæringskonsept „Moduldager“ og anvendelsen av de digitale moduler, som får stadig større betydning, særlig sett i lyset av industri 4.0. Hermles servicekompetanse og service-opplæringsavdeling ble presentert i et separat område med to bearbeidingssentre. Med tallrike diagnose- og serviceverktøy fikk de besøkende vist hvor hurtig Hermles service er på pletten og håndterer de oppståtte problemer kompetent på stedet.

Også Hermles utdanningsavdeling hadde stor suksess med de viste utdanningskonsepter. På guidede rundturer kunne gjestene få et overblikk over moderne produksjon og montering, utdanningsavdelingen og Hermles automatiserings-datterselskap Hermle-Leibinger Systemtechnik GmbH.

Hermle stiller ut på EMO 2019 i Hannover i september i hall 12 stand C36.

For mer informasjon se: www.hermle.de og www.bergsli.no