Amada EG-AR-serien:

Automatisert knekking av små komplekse komponenter

En ny automatisert knekkecelle er lansert av Amada som respons på kundenes etterspørsel. Dette etter et system som oppfyller applikasjoner som varierer fra produksjon av små partier med mye blandinger til produksjon av høye volum.

Publisert Oppdatert

Basert på mange års erfaring med automatisert knekking med Astro-serien, har Amada utviklet et ekstremt fleksibelt automatisert robotsystem med innovative funksjoner for vinkelkontroll for å sikre nøyaktig produksjon.

EG 6013 AR helautomatiske knekkesystem består av en Amada 60 tonns servodrevet elektrisk kantpresse, syvakset robot, verktøystasjon, innlastingsenhet, avlastingsbeholdere og et transportbånd for avlasting. Knekkecellen er også standardisert med Amadas BIS automatiske vinkelsensorer og et automatisk system for deteksjon av materialtykkelse som korrigerer vinkelen i løpet av knekkesyklusen.

Reduserer strømforbruket

Cellen er meget kompakt, og bruker en nøyaktig høyhastighets kantpresse med verdens første doble servopress drivmekanisme. Her brukes en laveffekts, hurtig motor til å drive overbommen opp og ned, mens en motor med høyere kraft brukes til knekkingen. Dette konseptet bidrar til å redusere det totale strømforbruket.

God HMS

Kombinert med en syvakset robot, som har en ny griperdesign med både klemme- og vakuumfunksjoner, er kantpressen optimalisert for knekking av små deler. Roboten, med 10 kg nyttelast, som beveger seg langs en transportbane på gulvet parallelt med maskinen, tilbyr også muligheten til å "strekke seg gjennom " kantpressen for å fullføre tidligere kompliserte deler.

Videre betyr den automatiserte prosessen at små deler som involverer farlig operasjoner hvis de håndteres manuelt, kan knekkes trygt og raskt.

Effektiv materialhåndtering

Bortsett fra en økning i prosesseringshastighet, tilbyr det nye innovative systemet rask overgang mellom jobber for å minimere nedetid og øke effektiviteten. Oppsettid for verktøy er sterkt redusert med automatisert verktøyskifte og meget nøyaktig posisjonering. Amada Tool Change-enheten (ATC) bruker den allsidige roboten til å laste inn/av verktøyene til og fra maskinen, og skaper en helautomatisk celle. Opptil ti verktøystasjoner kan tilrettelegge en rekke individuelle verktøylengder opptil 100 mm.

Innlastingsenheten tilrettelegger for en lang, ubetjent produksjon med fire stasjoner i kassettform for å håndtere komponenter på opptil 300 x 300 mm størrelse. Utlastingsenheten har to utlastingsbokser for små komponenter og et transportbånd for å flytte knekte deler ut av cellen. Dette gir deg alternativet med fullførte deler som skal stables av roboten, plassert i bokser eller på transportbåndet.

Sensorer for presisjon

Med Amadas nyeste AMNC 3i NC-styring med 18,5 tommer LCD berøringspanel, har man en fleksibel og enkel kontroll over prosessen, som er en viktig egenskap på EG 6013 AR-cellen. Med dette i tankene, betyr et dedikert, offline CAM-system hvor 3D-modeller blir lastet opp fra Amadas sentrale SDD-database, at robotbevegelsen blir generert automatisk. Videre er bakanslaget på kantpressen utstyrt med taktile berøringssensorer for å oppdage posisjonen til arbeidsstykket i både X- og Y-retning før knekking. Sensorene initierer også korrektive korreksjoner hvis det identifiseres avvik fra toleransene. Dette utgjør et ytterligere bidrag til å levere presisjonen som er etterspurt for små, komplekse deler.

Hvis du besøker EuroBLECH 2014 i Hannover i perioden 21. til 25. oktober vil du se Amadas produkter i Hall 12, Stand D06/F06.

For mer informasjon besøk: www.amada.no