Avansert løsning på langboring i dreiebenk

Særlig i store dreiebenker utføres det mye boring. Lange borstenger er et problem som oftest krever spesielle oppspenninger som kan være tidkrevende å sette opp. Men det finnes en løsning!

Forsøket ble utført hos Mills CNC, Doosan¿s representant i UK, i en Puma 700 LY med Y-akse.
Forsøket ble utført hos Mills CNC, Doosan¿s representant i UK, i en Puma 700 LY med Y-akse.
Publisert Oppdatert

For Doosan Puma 700-serien er det sammen med Sandvik utviklet et opplegg hvor en Capto C10 holder monteres direkte i revolverhodet. I C10-holderen er det montert en Sandvik dempet borstang, 100 mm Ø og 1000 mm lang (se foto).

Store besparelser

- Det ble maskinert til full lengde i stål, 4 mm radielt kutt, uten antydninger til sperring. De store fordelene med dette opplegget er at borstangen kan bli stående i revolverhodet og revolverhodet kan indekseres på vanlig måte, forteller Knut Bachke hos P.A. Bachke AS.

Han forklarer at maskinoppstillingen tar mindre tid, skjæret er alltid i senterlinjen og hele lengden på borstangen kan benyttes.

- Det sier seg selv at for å få til dette kreves det en meget kraftig maskin og et særlig stabilt revolverhode - dette er egenskaper Doosan Puma 700 er vel kjent for fra mer enn 60 leverte maskiner i Norge. Maskintypen er for øvrig markedsleder blant store CNC-maskiner i Norge, understreker Bachke.

P.A. Bachke AS har i 20 år representert Doosan i Norge

For mer informasjon besøk: www.pabachke.no