Avansert maskin øker konkurransekraften for Lesjøfors

Som første fabrikk i Skandinavia, har Lesjöfors Banddetaljer investert i ny, avansert maskinteknologi fra tyske Bihler. Mer stabil produksjon, høyere presisjon og kortere omstillingstider skal være noen av fordelene.

Mattias Bihler, adm. direktør i Otto Bihler Maschinenfabrik GmbH og Jakob Lindquist, markedssjef hos Lesjöfors Banddetaljer foran den nye Bihler GRM NC.
Mattias Bihler, adm. direktør i Otto Bihler Maschinenfabrik GmbH og Jakob Lindquist, markedssjef hos Lesjöfors Banddetaljer foran den nye Bihler GRM NC.
Publisert Oppdatert

Lesjöfors Banddetaljer investerte høsten 2013 i en toppmoderne Bihler GRM NC, en maskin som muliggjør stansing og bøying av stadig mer komplekse og krevende produkter. Den avanserte maskinen er man først i Skandinavia med. Maskinmodellen er helelektrisk og gir muligheten til raskere omstillingstider enn tidligere mekanisk kamstyrte maskiner kunne. Dette gir en økt fleksibilitet ved lave volumstørrelser.

Flere og mer avanserte operasjoner

Maskinen gir en mer stabil produksjon og høyere presisjon. Investeringen muliggjør også flere og mer avanserte operasjoner i en og samme prosess.

- Hos Lesjöfors Banddetaljer er vi veldig glade over utviklingen og det at vi er først ute med den nye maskinteknologien. Jeg er overbevist om at investeringen styrker vår posisjon i markedet enda et skritt. Vi ser allerede nå prosjekter der vi drar nytte av teknologien. Vi klarer flere og mer komplekse operasjoner i samme prosess, og det på en langt mer effektiv måte. Dette skaper selvfølgelig merverdi for våre kunder, uttaler Jakob Lindquist.

For mer informasjon besøk: www.lesjofors.no eller www.bihler.de