Buind mot verdenssuksess:

Buind med banebrytende norsk robotløsning!

Buind AS har utviklet et unikt verktøyskiftesystem for roboter som ganske sikkert vil få suksess rundt om i hele verden. Systemet er like enkelt som det er genialt, det løfter brukervennligheten til robotene og bidrar til radikal produktevitetsøkning. Rett og slett genialt!

SmartShift verktøyvekslesystem for roboter er utviklet av Buind AS. Fra venstre Eddie Schubertsson, robotoperatør og Kjell Buind, daglig leder og eier av Buind AS.
SmartShift verktøyvekslesystem for roboter er utviklet av Buind AS. Fra venstre Eddie Schubertsson, robotoperatør og Kjell Buind, daglig leder og eier av Buind AS.
Publisert Oppdatert

Hva er SmartShift, spør vi Kjell Buind, daglig leder og eier av Buind AS.

- SmartShift er et innovativt og revolusjonerende produkt som gjør automatisk verktøyskift til en enkel og ikke minst lønnsom investering. SmartShift er et helnorsk patentbeskyttet produkt, både utviklet og produsert i Norge. Verktøyskiftesystemet monteres enkelt, automatiserer din produksjonslinje og det kan tilpasses hvilken som helst robottype til å utvide kapasiteten flerfoldig, svarer Buind.

SmartShift gir økt tilgjengelighet for roboten. Løsningen er allerede godkjent for bruk på roboter fra Universal Robots.
SmartShift gir økt tilgjengelighet for roboten. Løsningen er allerede godkjent for bruk på roboter fra Universal Robots.

Godkjent av Universal Robots

Buind AS er kjent for presisjonsmaskinering, men også robotisering, og var en av de første forhandlerne av Universal Robots i Norge. Maskinregisteret besøkte Buind da Kjell eksperimenterte med robot hjemme i kjelleren og ute i verkstedet. Han demonstrerte hvor lett det er å robotisere eksempelvis en fresemaskin.

- Roboter er det som kan redde norsk industri, men det må gjøres enkelt. Med Universal Robots fikk vi plutselig en lett programmerbar robot som i tillegg kunne jobbe sammen med menneskene, helt usikret. Det ble en revolusjon, sier Kjell, mens han løfter opp et produkt, og fortsetter:

- Det som plaget meg var at man med roboter alltid har hatt et plunder med å bytte verktøy på roboten. Han peker på produktet:

- Med vårt splitter nye produkt SmartShift blir robotiseringen enda enklere, raskere og billigere. Vi er nå klare for et kvantesprang innen robotisering, sier bedriftslederen entusiastisk.

- Ja, og så må jeg jo fortelle at SmartShift er godkjent som tilbehør til Universal Robots!

Det er ikke lite Buind med det har fått til, Universal Robots er verdens ledende produsent av samarbeidende roboter, såkalte cobots.

Kan brukes til «alt»

Hvor går veien videre nå?

- Vel, siden SmartShift, ved hjelp av sin universaltilkopling, kan brukes av alle robotprodusentene kontakter vi en og en til vi ikke finner flere robotprodusenter. Samtidig jobber vi med forhandlernettverk både i og utenfor Norge. Vi har på plass en håndfull norske og er i dialog med potensielle forhandlere i både New Zealand, Mexico og USA. Dette er kjempegøy, stråler Kjell Buind.

Hva kan man bruke SmartShift til?

- Vi har laget en lett løsning som gjør at selv små roboter, eksempelvis UR 3, som kan løfte tre kilo, får et større bruksområde. Andre verktøyløsninger er vesentlig tyngre, vår veier mindre enn 400 gram, og dermed får man større bruksområde for robotene samtidig som systemet vårt er ekstremt lett å programmere, så vinner du tid. Du får mer tilgjengelighet for roboten og høyere produktivitet, svarer Kjell Buind, og legger til:

- Selv om vi opprinnelig er en maskineringsbedrift, som nå også driver med automasjon, har vi ikke begrenset SmartShift til vår bransje. SmartShift kan brukes på alle typer roboter i alle mulige applikasjonsformer, eksempelvis kan du bruke SmartShift til inn- og utlasting av maskin, men like gjerne til sortering, emballering, merking og egentlig alt du kan bruke en robot til. Vi har et samarbeid med Fronius innen robotisert sveising, du kan se en video på Youtube.

Kom raskt i gang!

Kjell Buind forteller at det har tatt et helt år å komme i mål med produktet.

- Nå er det klart for markedet. Vi har kjørt pilotprosjekter hos noen kunder, og naturligvis i vår egen bedrift, men nå satser vi bredt på å få oppmerksomhet rundt produktet. Det er jo ganske bra at du ti minutter etter at du har mottatt pakken med SmartShift er klar til å bruke produktet, ikke sant, spør Buind.

Kjell Buind kan nås på: [email protected]

For mer informasjon og video se: www.buind.no/smartshift og www.universal-robots.com se også SmartShift med Fronius robotsveising