Stiller ut på Blechexpo 2019:

BLM Group gjør spesialløsninger til normalen

Den italienske maskinprodusenten hadde som slagord under sitt «Intube 2019» – åpent hus: «Spesielt ordinært». Med det menes at BLM Group alltid lager spesialtilpassede løsninger for sine kunder.

- Vi har et ønske om å komme tettere på det norske markedet, sier Alessio Zoppi, salgsansvarlig for Norden og Baltikum hos BLM Group.
- Vi har et ønske om å komme tettere på det norske markedet, sier Alessio Zoppi, salgsansvarlig for Norden og Baltikum hos BLM Group. Foto: Joppe Næss Christensen
Publisert

Det familieeide industriselskapet er kjent for sine laserrørskjæremaskiner og rørbøyemaskiner, men BLM Group utvikler og produserer også programvare, sagmaskiner og laserskjæremaskiner for tynnplate og kombilasermaskiner for både tynnplater og rør.

BLM Group, avdeling ADIGE holder til i Levico Terme, Italia.
BLM Group, avdeling ADIGE holder til i Levico Terme, Italia.

Intube – åpent hus

Maskinregisteret besøker BLM Group under husmessen «Intube!» som arrangeres annethvert år. I to hele uker åpner maskinprodusenten dørene for kunder fra hele verden. Bussene med besøkende kommer og går hele tiden gjennom dagen, og undertegnede har fått klemt inn litt møtetid med Alessio Zoppi, salgsansvarlig for Norden og Baltikum.

- Vi er i den heldige situasjonen at vi har doblet omsetningen på de siste tre årene. Det betyr flere besøkende og tettere program for staben vår, men vi klager ikke, forklarer Zoppi mens vi finner veien gjennom de tre hallene som for anledningen er utstillingsareal.

Ekornes i italienske fjell

Intube holdes hos BLM Group i Levico Terme, drøyt to timers biltur nord for Venezia. Her, i den italienske delen av Dolomittene, er BLM en hjørnestensbedrift og høyt ansett for både kvalitet, miljøbevissthet og som en foretrukket arbeidsgiver. Bygningene er moderne, det er rent og ryddig overalt.

Årets arrangement fokuserte på det komplette spekteret av Industri 4.0-løsninger. Utstillingsområdet spenner over 10.000 kvm, segmentert i tre forskjellige fokuserte soner: en dedikert til Lasertube-familien, en annen til 5-akset laserbearbeiding og en til det komplette spekteret av rørprosesser type; bøying, skjæring og sluttforming.

I den ene av de tre hallene der husmessen foregår, som har spennende arkitektur med firkantrør som fasadekledning, produsert av en kunde med BLM-maskiner, er det fokus på innovasjon. Her vises kundeeksempler. Produkter produsert av BLMs kunder står stilt ut ved siden av den type maskinløsning kunden benytter. En av løsningene er en automatisk, robotisert rørbøyecelle som produserer stativene til Ekornes-produktet Stressless.

Zoppi forteller at det er andre norske produksjonsbedrifter som har maskiner fra BLM Group. En av dem en velkjent bedrift på Raufoss.

Rørlasercellen LT7har mulighet for høy grad av automasjon.
Rørlasercellen LT7har mulighet for høy grad av automasjon.

Fokus på automasjon og digitalisering

At eksempelet fra Ekornes er stilt ut er ikke tilfeldig, for BLM Group satser tungt på automasjon og tilbyr å bygge komplett linje for kunden som innebefatter saging eller laserskjæring, rørbøying, rørlaserskjærer samt rørendebearbeiding i en rekke former. Maskinløsningene kan leveres som enkeltstående maskiner, manuelle eller helautomatiske til komplette linjer fra råvare til ferdig sortert sluttprodukt. BLM Group kan stille med all automasjon eller la kunden benytte sin systemintegratør, alt etter behov.

BLM Group er kjent for sine rørbøyemaskiner.
BLM Group er kjent for sine rørbøyemaskiner.

Spennende løsninger

På husmessen vises hele produktspekteret til BLM Group. Maskinene er i bruk og kundene kan se med egne øyne hvordan alt fungerer.

Bare noen få måneder etter den første offisielle utgivelsen, har LT7, ifølge BLM Group, oppfylt forventningene og hevdet seg selv som referansen i verden av Lasertube-systemer. En interessant ny mulighet til å øke fleksibiliteten i fabrikkintegrasjon ble introdusert på Intube.

LT8 iaksjon.
LT8 iaksjon.

BLM Group introduserer en ny kompakt versjon med forenklet matingsmodul av LT8.20, det mest fleksible systemet i Lasertube-familien. Målet er å tilby den ekstraordinære ytelsen til LT8.20 til en fordelaktig pris for alle brukere som ikke har spesielle krav til lastfleksibilitet, men som fremdeles vil ha det beste innen laserskjæringsteknologi for metallrør.

LT-FREE

Et nytt produkt blir en del av BLM Groups 5-aksede laserskjærelinje. Foruten LT FREE-systemet er LT360 en ny mulighet til å skjære bøyde rør, flate og trukne metallplater, hydroformede og pressede komponenter og sveisede enheter ved hjelp av 5-akset skjæreprosess på en enklere måte og til en lavere pris. Begge systemene var til stede og ble demonstrert på Intube 2019.

LT FREE
LT FREE

To laserskjærer i en

Et enkelt laserhode for to komplementære prosesser, rør og tynnplatemetall, med ytelse lik ytelsen til en dedikert maskin.

LC5 kan konfigureres for både plate og rørskjæring.
LC5 kan konfigureres for både plate og rørskjæring.

LC5 (en konfigurert LS5) er svaret når et lite fotavtrykk er påkrevd, eller hvis produksjonsbelastningen ikke rettferdiggjør bruk av to separate laserskjæremaskiner for rør og metallplater.

LC5
LC5

Smart fabrikk

Egenskapen til den "smarte fabrikken" er utvilsomt IT-forbindelsen mellom det sentraliserte produksjonssystemet og de andre forretningsenhetene: lageret for å vite nøyaktig tilgjengeligheten av materiale som skal bearbeides, verkstedet for å vite den faktiske tilgjengeligheten av produksjonssystemer, muligens forretnings ERP. Framtidens fabrikk blir en kombinasjon av sammenkoblede elementer som utveksler data.

BLM Group satser tungt på Industri 4.0.
BLM Group satser tungt på Industri 4.0.

Ønsker mer tilstedeværelse i Norge

BLM Group har ikke egen forhandler i Norge, hvorfor det?

- Vel, vi er representert i hele Norden og Baltikum, og det er jeg som har regionansvaret. Norge har kommet litt i bakgrunnen, dels på grunn av at vi har hatt mye å gjøre i Sverige, Danmark og Finland, men når det er sagt har vi et ønske om å komme tettere på det norske markedet, svarer Alessio Zoppi, salgsansvarlig for Norden og Baltikum hos BLM Group.

Han legger til:

- Selv har jeg reist en del i Norge og jeg forstår hvorfor mange maskinprodusenter velger å ha en lokal representant. Store avstander krever sitt. Rask og personlig service er viktig for oss. Det kan tenkes vi også går den veien hvis vi finner rette samarbeidspartner, sier Zoppi.

Besøk BLM på Blechexpo!

BLM Group holder åpent hus – Intube – annethvert år, i mellomårene mellom EuroBLECH og TUBE. I tillegg er selskapet representert på Blechexpo i Stuttgart fra 5. til 8. november i år. Du finner BLM Group i hall 1 stand 1610. For interesserte kontakt Alessio Zoppi på e-post: [email protected] eller mobil: +39 335 7412753

For mer informasjon se: www.blmgroup.com

Fakta om BLM-Gruppen

BLM GROUP er den globale partneren for hele rørbearbeidingsprosessen med en verdensomspennende tilstedeværelse og tusenvis av applikasjoner.

BLM S.p.A., basert i Cantù (CO), Italia, har siden 1960 spesialisert seg på produksjon av CNC rørbøyemaskiner, rørformingsmaskiner, målemaskiner og utstyr for automatisert integrasjon.

ADIGE S.p.A., basert i Levico Terme (TN), produserer systemer for laserskjæring av rør og maskiner for skive-kuttende rør, faste stoffer og seksjoner. Utvalget kompletteres med børstemaskiner, målesystemer, vaskesystemer og oppsamlere

ADIGE-SYS S.p.A, basert i Levico Terme (TN), spesialiserer seg i produksjon av "kombinerte" laserskjæringssystemer for skjæring av rør og metallplater, systemer for laserbearbeiding av store rør og endekutting og fjerning av linjer for rør og stenger.